Let op: Tweakers stopt per 2023 met Tweakblogs. In dit artikel leggen we uit waarom we hiervoor hebben gekozen.

CPU-Z

Door Wiethoofd op woensdag 6 mei 2009 23:00 - Reacties (4)
Categorie: Stand-alone tools, Views: 6.636

CPU-Z is voor de CPU-overklokkers wat GPU-Z is tot de GPU-overklokkers, een tool om te kijken op welke snelheden de hardware draait en deze eventueel te laten valideren om in een top zoveel te prijken.

Lees verder »

HWMonitor

Door Wiethoofd op dinsdag 21 april 2009 19:00 - Reacties (3)
Categorie: Stand-alone tools, Views: 4.705

Na een paar posts die wat minder Windows-gericht waren wederom een zeer handige, veelzijdige maar nog te weinig gebruikt stand-alone programmaatje/tool. Veel mensen zweren bij Everest, Speedfan of CoreTemp, ik zweer bij HWMonitor voor het bij- en in de gaten houden van de temperaturen van m'n systeem.

Lees verder »

GPU-Z

Door Wiethoofd op vrijdag 20 februari 2009 20:45 - Reacties (5)
Categorie: Stand-alone tools, Views: 5.424

Deze keer een simpele maar zeer leuke tool voor tijdens het overclocken van je grafische kaart. Qua naam heeft GPU-Z veel weg van CPU-Z, qua interface ook, alleen is het van twee verschillende makers, CPU-Z van CPUID heeft techPowerUp toestemming gebruik te maken van de naam.
quote: TechPowerUp
• and yes, the author of CPU-Z has granted us permission to use a name similar to his product. Thanks Franck.
Met dit kleine programmaatje kun je onder andere de driver-versie, het aantal beschikbare lanes, bios-versie, productiedatum en temperaturen - mits ondersteund - bekijken. Deze blogpost zal voor een heleboel mensen nutteloos zijn aangezien ze het tooltje al kennen, maar het kan voor de rest van de lezers geen kwaad ;)

Lees verder »

UpdateChecker

Door Wiethoofd op zondag 15 februari 2009 21:15 - Reacties (16)
Categorie: Stand-alone tools, Views: 6.714

Alweer een tijd geleden struikelde ik over dit handige en zeer kleine programmaatje UpdateChecker. Het is net als Tweak UI beschikbaar als een standalone .exe evenals een kleine installer.

Wat het programmaatje zelf doet is eigenlijk niet heel erg veel, het is wat het voor je doet, het scant namelijk je computer naar geïnstalleerde programma's, vergelijkt dit met de online database van FileHippo.com en opent vervolgens een browservenster/-tab met daarin (bèta)updates voor de gevonden programma's met daar achter een downloadlink om de nieuwste versie van de FileHippo-site binnen te halen om te kunnen installeren.

Lees verder »

Tweak UI

Door Wiethoofd op zondag 15 februari 2009 14:15 - Reacties (13)
Categorie: Stand-alone tools, Views: 7.321

Meteen mijn blog goed beginnen met een veelzijdige tool, helaas alleen voor Windows XP al is er wel een 'variant' voor Vista, namelijk TweakVI.

Met behulp van Tweak UI kun je een paar verborgen dingen in XP (SP1 en hoger) en Server 2003 aanpassen. Hieronder vallen Internet Explorer tweaks, de snelheden van de menu's, Verkenner aanpassingen. Dit valt handig met een GUI te doen in plaats van het register in te duiken en daar dingen aan te gaan zitten passen.

Even per onderdeel - er zijn er 15, waarvan 10 met submenu's - hieronder kort behandeld.

Lees verder »