Let op: Tweakers stopt per 2023 met Tweakblogs. In dit artikel leggen we uit waarom we hiervoor hebben gekozen.

De dingen die altijd handig van pas komen of je gewoon moet weten

Qliner Hotkeys (x64 fix)

Door Wiethoofd op dinsdag 18 september 2012 15:00 - Reacties (2)
Categorie: Programma's, Views: 8.021

Jaren geleden via de PCM of ComputerIdee ooit eens in aanraking gekomen met het programma Qliner Hotkeys, een tooltje om programma's onder een toetsencombinatie met de Windows-toets te zetten. Naast de standaard in Windows geprogrammeerde Start+D en Start+R voor respectievelijk Bureaublad en Uitvoeren zijn met Hotkeys vrijwel alle toetsen op je toetsenbord een programma, tool of actie toe te wijzen; handig voor als je veel met sneltoetsen werkt.


Lees verder »

EZRSS Alternative en

By Wiethoofd on dinsdag 16 augustus 2011 22:00 - Comments (6)
Categories: English, Handig, Views: 9.239

A few of you might know me from the large amount of TV shows I follow. Most users config Sick Beard to download and archive all their episodes, some use EZRSS, the RSS feed provided by EZTV, to use in their favorite torrent client. But when EZRSS is down nothing is downloaded automatically any more. That's why I wrote my own EZTV scraper.

Read more »

Eindelijk geüpdatet..

Door Wiethoofd op zondag 21 februari 2010 12:00 - Reacties (5)
Categorie: Programma's, Views: 5.117

Het was weer eens tijd, tijd voor de reboot van de (ruime) week. Na alles eerst opgeslagen, afgesloten, weggegooid en opgeschoond te hebben ging de muis dan daadwerkelijk naar het 'opnieuw opstarten' knopje. Een kleine minuut later had ik weer m'n bureaublad in het zicht.

Lees verder »

Uitschakelen Caps Lock (en Insert)

Door Wiethoofd op woensdag 2 september 2009 12:00 - Reacties (19)
Categorie: Tweaks, Views: 17.135

Iedereen heeft er wel eens last van, een per ongeluk ingedrukte Caps Lock-toets waar je halverwege je zin pas achterkomt. Een van de reacties op deze fout kan zijn dat je het venster afsluit en je toetsenbord richting de muur smijt, of zelfs het afsluiten van het venster achterwege laat. Niet getreurd, er is een oplossing, en nog een hele simpele ook.

Lees verder »

GOM Player

Door Wiethoofd op zaterdag 25 juli 2009 14:00 - Reacties (12)
Categorie: Programma's, Views: 6.599

Een gemiddelde computergebruiker is tevreden met de standaard Media Player die in Windows zit. Iemand die meer films en series kijkt zal al snel overstappen naar een alternatief.

Lees verder »