Let op: Tweakers stopt per 2023 met Tweakblogs. In dit artikel leggen we uit waarom we hiervoor hebben gekozen.

Gul wanneer het me uitkomt

Door Wiethoofd op donderdag 5 april 2012 15:30 - Reacties (4)
Categorie: Ook leuk, Views: 8.039

Goede doelen, wie kent ze niet, altijd 'bedelend' voor (meer) geld om iets 'goeds' te kunnen doen voor iemand anders. Het enige wat jij als donateur er mee 'verdient' is minder geld in je portemonnee/rekening al dan niet gepaard met een 'warm and tingly feeling of joy' omdat je iemand anders belangeloos hebt geholpen.

MOAR MONIES
Nu schijnt dit concept te weinig donateurs aan te trekken en blijven de goede doelen steeds terugkomen om om je geld te vragen. Wat ze al die tijd hadden moeten doen: er iets tegenover zetten waar je als donateur wat aan hebt.

You control (with) the moneyDe nodige game en muziek bundels die de laatste tijd steeds vaker worden aangeboden, halen bulten geld op voor de goede doelen die daarmee gesteund worden. Ik ben ook eerder geneigd zo'n bundle te halen dan dat ik aan <insert naam van een willekeurig goed doel> geef zonder dat ik er iets voor terugkrijg.

Extra's
Een aantal bundles biedt extra's als je meer dan het gemiddelde doneert (letterlijk: onderbetaalt voor een set games/items maar meer dan de rest doet). Zo zijn er voorgaande bundles, extra games of een dubbele bundle om weg te geven die je bij een minimaal bedrag krijgt. Daarnaast heb je de top 10 lijsten waar de top donateurs in komen te staan en je dus jezelf/je bedrijf ook nog eens kunt promoten.

Hoe kun je zoiets nu afslaan, semi-gratis promotie, een set games waar je je weer mee kunt vermaken, een goed doel wat geld krijgt en de gamemakers mogen ook delen in de winst. En als jij net die 10 cent extra doneert krijg je nog een extra spel van 5 tot 10 euro d'r bijna gratis bij omdat het toch onderdeel is van de 'meer dan gemiddeld'-package deal. En wie laat als echte Hollander een koopje nou liggen!

Een nobel streven
De Humble Bundle heeft z'n naam mee, het is nobel om extra geld op te halen voor een goed doel, maar als "donateur" (iemand die zo'n bundel aanschaft) zou je eigenlijk geen recht mogen hebben op je 'warm and tingly feeling of joy' omdat je al een set games hebt om je van die joy te voorzien, en om je nu goed te voelen om veel minder dan winkelwaarde te betalen voor games voelt bijna als diefstal; netto wint dus het goede doel.

* Wiethoofd doneert niet, maar koopt netjes de game bundles en betaalt iets meer dan het gemiddelde om van alle bonussen en extra's te kunnen profiteren.

Volgende: Qliner Hotkeys (x64 fix) 09-'12 Qliner Hotkeys (x64 fix)
Volgende: Bizardere clip 03-'12 Bizardere clip

Reacties


Door Tweakers user kKaltUu, donderdag 5 april 2012 15:32

Spellen hebben alleen een virtuele waarde. Doordat je doneert krijg je een set spellen. Doordat ze de spellen centraal zetten maakt het geen mindere donatie.

Door Tweakers user Trinsec, donderdag 5 april 2012 16:20

Och, de donaties zijn een leuke bijverschijnsel. Dat ik dan toevallig een goed doel help is toch gewoon mooi meegenomen.

Maar al die bundles zijn wel geweldig. Ik heb al een paar spellen op die manier legaal kunnen verkrijgen, I simply love it. :) Indie Royale, Indiegala, Humble Bundle, Groupees, Indie Face Kick, en nog wat andere sites... ik heb toch al aardig 40 euro gedoneerd de afgelopen maand.

Door Tweakers user Martijn19, donderdag 5 april 2012 16:55

Ik heb de afgelopen keer ook de Humble Bundle gekocht. Eén keer voor een dollar om weg te geven aan een vriend en één keer 10 cent boven het gemiddelde voor mezelf. Wel heb ik 60% developers, 20% Humble Bundle zelf en 20% goede doelen gekozen waar mijn geld heen mag. Dat vond ik de mooiste oplossing :)

Door Tweakers user Anoniem: 387064, zondag 19 augustus 2012 21:38

Hoi Guido. Ik houd ook van Humble Bundles. Maar ik geef niet aan de goede doelen maar juist aan de developers. Dus voor mij is het meer gewoon echt aanbieding shoppen dan iets goeds doen :P Misschien komt het ook omdat ik die Child's play niet heel sympathieke goed doel vind. Ze zullen het wel goed bedoelen hoor, maar de meeste zieke kinderen krijgen in ieder geval goede ziekte zorg. Dat ze dan geen geld hebben voor vermaak is erg vervelend, maar ik vind dan dat andere doelen meer goeds kunnen doen met geld. Zoals dierenleed proberen te verminderen. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik daar ook niet aan doneer, trouwens. Ben ik een egoistische lul? Best wel eigenlijk he :S

Reageren is niet meer mogelijk