De faal die heet 'Tweakers.net'

Door Wiethoofd op zondag 4 juli 2010 19:30 - Reacties (130)
Categorie: Tweakers, Views: 14.393

Er was eens... Zo beginnen de meeste sprookjes, deze eigenlijk ook, maar omdat ik altijd al een dwarsligger ben geweest deze keer niet. Het is namelijk ook geen sprookje, maar berust op feiten. En zo komen we uit in een computerhokje in het noorden van het land....

Op twee weken na sta ik hier op Tweakers.net drie jaar geregistreerd. Ik had net m'n eerste computer samengesteld en na deze in elkaar gezet te hebben bleek dit geen übersnelle bak te zijn, zoals ik gehoopt had toen ik voor een ruime 400 euro het schip in ging. Ik besloot de computer, al dan niet in onderdelen, te verkopen in de V&A voor vrijwel de nieuwprijs... Dit leverde natuurlijk de nodige trolls en flames op op m'n advertenties, toen het meldpunt nog niet voorhanden was en de consequenties voor zulke reacties nihil waren.

A bad first impression
Na het V&A debacle heb ik Tweakers.net 4 maanden links laten liggen voordat ik terugkeerde en voor het eerst met het forum in aanraking kwam om een spelfout in de reviewcarrousel te melden. Daarna volgde niet meer dan logisch een 'Is dit een goede pc voor $bedrag'-topic, maar werd ik wel vriendelijk geholpen voordat de boel op slot ging.

In de jaren erna heb ik menig user geholpen, menig topic gestart, menig bug gemeld, menig blog getypt, menig artikel via de V&A verhandeld, maar bovenal, menig crewlid tegen me in het harnas gejaagd. Nu zou dit laatste geen probleem moeten zijn als je dit crewlid daarna maar weet te ontwijken.

Sturende PM's, ze kunnen er geen genoeg van krijgen!
Ik ben zeker geen gemiddelde user, ik heb een leuke verzameling Push Messages, waaronder een paar zeer leuke complimenten, bedankjes en vragen of flauwekul-PM's, maar het overgrote deel heeft een redelijk negatieve lading.

Verweten worden dat je niet leest voordat je reageert met een flauwekul reactie, hier gehoor aan geven, maar bij een volgende keer direct je post de TrashCan in zien gaan. Daarna een topic starten, uitleggen wat je gedaan hebt en een verwijt naar je hoofd geslingerd krijgen wat nergens op slaat, omdat de betreffende moderator je bericht niet gelezen heeft.

De nodige mailtjes naar de betreffende moderator, tsja, zonder DM-mogelijkheid kom je nergens, worden afgewimpeld alsof ik alsnog fout zit of worden zelfs compleet genegeerd.

'Dit mag je niet, en dit zien we liever ook niet'
Naast het hele Direct Message-rechten afnemen, en zelfs de laatste keer om aantoonbare flauwekulredenen, en daarover in overleg pogen te gaan met het bemiddelingsteam is tegen dovemansoren praten. 'Mailtjes worden normaliter uitgebreid binnen 1 a 2 weken beantwoord', krijg je netjes als je de eerste mail naar het bemiddelingsteam stuurt. Als je na 3 weken nog niets gehoord hebt ga je eens informeren, en als je vervolgens na 4 weken nogmaals informeert en een halfbakken antwoord op je onderbouwde epistel krijgt ga je toch aan je zelf twijfelen.

Om toch antwoord op je vragen te krijgen stuur je weer een mail, en nog een mail ter herinnering een week later. Ondertussen wacht ik nog steeds geduldig op antwoord op al mijn vragen.

Hypocriete acties
Ook vanuit de modcrew werd het 'taggen' op het forum gewaardeerd, maar teveel taggen mocht dan weer niet. Zo kreeg ik een PM met een persoonlijk verwijt dat de tagstats er wel heel vertekend uitzagen omdat ik 1 tag op een groot aantal topics (overigens correct) toegepast had. Heen en weer mailen leverde niets meer op dan een onuitgesproken-maar-toch-onderliggende boodschap dat ze me liever niet meer zagen taggen. Dit staat dan ook sinds anderhalve maand uit.

En dan de frontpage
Ook op de frontpage gaat het er flink aan toe, ik reageer al niet meer op de berichten. De koppen van veel nieuwsitems slaan allang niet meer op de inhoud van het bericht en zijn zo gekozen om meer lezers te trekken. De hoeveelheid fanboy reacties op de nieuwsitems loopt ook de spuigaten uit en modereren is ook nauwelijks te doen.

Tweakblogs is weer een hele aparte divisie, er zitten juweeltjes tussen, er zitten verkapte twitterberichten tussen en ook de reacties op deze tweakblogs zijn ook niet altijd van even hoge kwaliteit, al valt dit op de betere blogs ook wel weer mee.

Banners en advertenties
Op het forum worden bij bosjes topics geopend dat de banners en advertenties de spuigaten uit lopen, gelukkig heb ik gewoon een Ex-full abonnement en nergens last van, maar alles voor het geld. Zelfs de devvers voelen hier niets voor en geven af op het beleid wat Tweakers.net handhaaft.

Samenvattend
Tweakers.net: It was fun while it lasted, maar met een paar crewleden die mijn t.net beleving verzieken, hypocriete en tegenstrijdige, inconsequente beleidshandhaving waar ik de dupe van wordt en een steeds lager niveau van de reacties op forum en frontpage en tweakblogs hoeft het van mij allemaal niet meer.

Al mijn bijdragen worden in de kiem gesmoord, er wordt niet geluisterd en als je iets in te brengen denkt te hebben wordt je gelijk neergesabeld, of wordt het je hard aangerekend. Het is duidelijk dat mijn inzet overbodig is geworden.

Afscheid
Ik, de meest behulpzame en meest veelzijdige user van 2009, neem bij deze dus afscheid van Tweakers.net. Op het forum zal ik de devvers wel van de straat proberen te houden, in Nieuws, Sport, TV & Muziek de nodige televisie-series met mijn topics, reacties gezeur en spoilers vervuilen en op de tweakblogs mijn schrijfsels braaf neer blijven zetten. Maar taggen, modereren, op nieuwsartikelen reageren, producten toevoegen of me hard inzetten voor een nog beter Tweakers.net zal er naast het bugspotten niet meer inzitten.

Vaarwel :w en welkom op m'n blog :P

Volgende: Donderdag & vrijdag = advertentiedag 07-'10 Donderdag & vrijdag = advertentiedag
Volgende: Axe Twist 06-'10 Axe Twist

Reacties


Door Tweakers user Vanx, zondag 4 juli 2010 19:37

Er verandert dus (bijna) niks :+

Je neemt afstand van tweakers.net, omdat je op het forum teveel wordt geïrriteerd. :? Toevallig weet ik wat meer achtergrond en vind ik het niet meer dan terecht dat je er een beetje genoeg van hebt.

[Reactie gewijzigd op zondag 4 juli 2010 19:49]


Door Tweakers user ODF, zondag 4 juli 2010 19:42

Dat je het toch nog 3 jaar hebt volgehouden, proficiat. Toedels |:( 8)7 _/-\o_

Door Tweakers user CodeCaster, zondag 4 juli 2010 19:44

Het gebrek aan feedback en de irritatie van mods is soms vervelend. Neem de topics in het door jou aangehaalde Lieve Devvers, als je na een jaar kickt omdat je toch wel benieuwd bent hoe het met een feature staat krijg je alsnog een slotje.

Men neemt zichzelf af en toe te serieus denk ik. Het is maar een website.

Door Tweakers user Phyxion, zondag 4 juli 2010 19:45

Gelijk heb je, zelf doe ik daar ook niet meer aan omdat er altijd wel weer gezeik van een of andere hoek komt.

Door Tweakers user Wiethoofd, zondag 4 juli 2010 19:49

@ Vanx, men irriteert zich op het forum schijnbaar teveel aan mij, niet andersom :P
@ ODF, #31 qua karmatotaal, meest veelzijdige en meest behulpzame user van 2009 binnen weten te slepen, het is wel genoeg geweest :9
@ CodeCaster, dit is zelfs over een topic wat ik gisteren opende en meteen met die flauwekul opmerking gesloten werd, de daaropvolgende mail werd compleet genegeerd.
@ Phyxion, het is inderdaad nooit goed

Door Tweakers user mvdam, zondag 4 juli 2010 20:02

Ik tenminste zal je missen :'(.

Vaarwel wiethoofd!

[Reactie gewijzigd op zondag 4 juli 2010 20:02]


Door Tweakers user lolcode, zondag 4 juli 2010 20:04

Vanx schreef op zondag 04 juli 2010 @ 19:37:
Er verandert dus (bijna) niks :+

Je neemt afstand van tweakers.net, omdat je op het forum teveel wordt geïrriteerd. :? Beetje inconsequent :P
Ik vind het helemaal niet inconsequent. Je schrijft reviews, helpt anderen, etc omdat je het leuk vind. Dat Tweakers.net VNU daarmee geldt verdient is in eerste instantie bijzaak. Ik heb ook al maanden geleden aangegeven dat er in de V&A FAQ een vrij grote fout zit mbt verkoop van software, is uiteraard nog niks aan gedaan, al werd er gezegd dat ze er wat aan gingen doen.
Ook het niveau op het forum heb ik in het ene jaartje waarin ik tot nu toe actief ben geweest hard zien kelderen; het is nu steeds meer een helpdesk geworden voor n00bs die ooit eens van t.net gehoord hebben (vergeef mijn taalgebruik, maar het is de realiteit)

Er zijn nog steeds een aantal serieuze topics, maar tegenwoordig worden deze bedolven onder de zinloze wat moet ik kopen etc. topics. Op de FP ben ik uberhaupt niet meer te vinden, alleen het Forum en de V&A nog eigenlijk.

PS nu zal ik ook wel mods tegen me krijgen
PS2 Vaarwel Wiethoofd :'(

Door Tweakers user pythagorasABC, zondag 4 juli 2010 20:06

Ook al ga je niet helemaal weg, toch vind ik het jammer dat je gedeeltelijk weggaat. Al kan ik het wel begrijpen.
Ook wil ik je nog bedanken voor je behulpzaamheid in mijn eerste topic, waar jij het probleem overigens op de eerste pagina al uitwees.

Door Tweakers user crisp, zondag 4 juli 2010 20:07

dit is zelfs over een topic wat ik gisteren opende en meteen met die flauwekul opmerking gesloten werd, de daaropvolgende mail werd compleet genegeerd.
Ik denk dat mijn mededevver gewoon de oorzaak verkeerd heeft ingeschat en geen zin heeft in het weekend op werk-gerelateerde mail te reageren. Ik heb gisteren dat topic al van een bericht voorzien waarom dit alsnog geen bug is die we (willen) fixen...
CodeCaster schreef op zondag 04 juli 2010 @ 19:44:
Het gebrek aan feedback en de irritatie van mods is soms vervelend. [...]
CodeCaster: je moet ook bedenken dat we slechts met een zeer klein ontwikkelteam zitten (zelfs nog verplicht afgeslankt dankzij de recessie :( ) en we simpelweg tijd tekort komen om aan alle wensen te voldoen...

[Reactie gewijzigd op zondag 4 juli 2010 20:10]


Door Tweakers user GENETX, zondag 4 juli 2010 20:13

Jammer om te lezen dat de CSL, wat toch nog wel een beetje als mijn huis voelt :P , een icoon ziet vertrekken. En dat blijft niet beperkt tot de CSL. Sure, je bent soms lastig geweest, maar vooral ook veel goede dingen laten zien!

Het ga je goed Wiethoofd :w

Door Tweakers user Wiethoofd, zondag 4 juli 2010 20:13

crisp schreef op zondag 04 juli 2010 @ 20:07:
Ik denk dat mijn mededevver gewoon de oorzaak verkeerd heeft ingeschat en geen zin heeft in het weekend op werk-gerelateerde mail te reageren.
Het is niet de eerste keer dat een mail naar de mededevver compleet genegeerd wordt of met een flauwekul antwoord afgehandeld wordt.
Ik heb gisteren dat topic al van een bericht voorzien waarom dit alsnog geen bug is die we (willen) fixen...
Waarschijnlijk ook alleen maar aan de hand van de BCC van de desbetreffende mail, als ik dit niet gedaan had, was dat bericht van jou kant er nooit geweest, net als bij een eerder topic wat vroegtijdig gesloten werd door de mededevver.

Door Tweakers user Sgreehder, zondag 4 juli 2010 20:17

Tja, en wat moet ik hier bijvoorbeeld mee? Nog afgezien van het feit dat je dit artikel zo volstopt met nutteloze stijlfiguren dat het sowieso een beetje onduidelijk is waar je het nu over hebt.

Door Tweakers user yeehaw, zondag 4 juli 2010 20:21

Ik zelf ervaar helemaal niet wat jij ervaart. Nou is het wel zo dat ik veel meer op het forum actief ben en niet echt reageer op nieuwsberichten(die heb ik namelijk meestal al ergens anders gelezen).

Ik heb nog nooit mod gehad met mods ;). En ik vindt het dan ook jammer dat je er mee stopt.

Ik ben wel blij dat je op het forum en met je blog actief blijft, omdat ik die meestal wel lees en dat ook leuk vind om te lezen.

my 2 cents

Door Tweakers user Floppus, zondag 4 juli 2010 20:21

Zozo, er is nog genoeg te klagen in ieder geval; maar daar houden wij Nederlanders wel van, dus als er niets te klagen is is het ook niet goed :) Er zullen vast dingen zijn die de een niet lekker liggen, andere dingen die iemand juist de andere kant op zou zien veranderen. Je bent erg veel aanwezig, en dan val je ook vaker op denk ik. Hier en daar de nuance zien helpt ook.

En er zullen ongetwijfeld dingen fout blijven gaan, mensen zullen een keer uit de slof schieten. Dingen glippen er doorheen, of vereisen meer tijd. Als gezegd, je bent uitzonderlijk veel aanwezig en meestal positief. We hebben echter met meer rekening te houden dan het individu.

Anyway, suc6 verder, en als je een plek gevonden hebt waar het beter is hoor ik het graag: het feit dat er hier zoveel feedback mogelijk is tot aan een bemiddelteam aan toe (ook al duurt het misschien een keer wat lang). Dat een groot aantal dingen nog steeds voor- en door vrijwilligers is (En ja, de verwachtte "alles voor het geld" is alweer gevallen, wat een verrassing :+). Ja, zelfs beheer van de ShopReview wordt nog steeds door vrijwilligers gedaan, en dat is toch wel hetgeen waar de grootste financiele wisselwerking tussen partijen loopt. Dus nogmaals, als je iets weet te vinden waar meer naar de mensen geluisterd wordt, hoor ik het graag :)

Door Tweakers user Haan, zondag 4 juli 2010 20:26

Jammer dat het zo moet lopen Wiethoofd. Ik zal eerlijk zeggen dat ik soms ook wel een geïrriteerd gevoel van je krijg, weet niet precies wat het is, maar het is er soms gewoon. Misschien omdat je geen stap kan zetten, zonder jouw nick tegen te komen ;) Blijkbaar hebben sommige crew-leden er ook last van.

Toch blijft het jammer dat iemand die zich zo hard inzet voor een community, op deze manier het bijltje er bij neer moet gooien.

Door Tweakers user Petervanakelyen, zondag 4 juli 2010 20:31

Jammer. Maar je blijft toch nog actief op bepaalde delen van T.net, zolang je dat niet laten kan is het prima :)

Door Tweakers user Blitzkrieg_Bob, zondag 4 juli 2010 20:44

En wat ga je nu met je tijd doen? d:
Berejammer natuurlijk, maar zelfs als user die zelden de frontpage verlaat kan ik nauwelijks anders dan constateren dat ik het vrij hard bergaf zie gaan met Tweakers, en ik zie mezelf steeds vaker overstappen op coverage van bijv. Fudzilla, Engadget of Joystiq.
Dan was er natuurlijk wel nog de zaak met vermeende porno in DM's, maar zelfs met een klein kilootje zout bij de verhalen die je af en toe opdist over de mods, krijg ik nog de indruk dat je enigzins fascistisch behandeld wordt...

Door Tweakers user bonus, zondag 4 juli 2010 20:46

Sinds het echt commercieel is geworden (VNU) is de lol er ook wel af. Steeds meer advertentie's die tot vervelends toe iedere keer als je de pagina opstart in beeld springen.
Het nivo is tot een historisch dieptepunt gedaald en ook V&A waar ik ,ondanks alles, sinds 3 jaar de nodig miskleunen mee maak. Dat was zeker in het begin niet zo.

Zoals vaker is dankzij de commercie de boel de nek omgedraaid (voorbeelden de nieuwjaars duik (UNOX), Voetbal (BUTT Wijzer / FIFA), F1 (FIFA) enz.) en helaas in Tweakers geen uitzondering. Het hart en ziel zijn er uit, jammer dat het laatste stukje hoop er nu ook mee stopt. Vraag me af hoe lang ze het nog gaan volhouden en er ergens weer een nieuwe "echte" tweaker groep opstaat en het weer opbouwt. Hopelijk zonder na verloop de zelfde fout te gaan maken en ver-kommer-cieelt /gaan voor de snelle centen...

Door Tweakers user Wiethoofd, zondag 4 juli 2010 20:47

Floppus schreef op zondag 04 juli 2010 @ 20:21:
Anyway, suc6 verder, en als je een plek gevonden hebt waar het beter is hoor ik het graag: het feit dat er hier zoveel feedback mogelijk is tot aan een bemiddelteam aan toe (ook al duurt het misschien een keer wat lang). Dat een groot aantal dingen nog steeds voor- en door vrijwilligers is (En ja, de verwachtte "alles voor het geld" is alweer gevallen, wat een verrassing :+).
Ik ga niet helemaal weg }) Het is meer dat er gemeld wordt dat ik na 1 a 2 weken bericht krijg van het bemiddelteam en zelfs als ik vraag om een statusupdate na 3 weken krijg ik nul op het rekest, een simpele 'we zijn er nog mee bezig, je bent een lastig geval' was voldoende geweest. ;)
Haan schreef op zondag 04 juli 2010 @ 20:26:
Jammer dat het zo moet lopen Wiethoofd. Ik zal eerlijk zeggen dat ik soms ook wel een geïrriteerd gevoel van je krijg, weet niet precies wat het is, maar het is er soms gewoon. Misschien omdat je geen stap kan zetten, zonder jouw nick tegen te komen ;) Blijkbaar hebben sommige crew-leden er ook last van.
Het kan aan je kromme zin liggen, maar ik zat inderdaad overal, maar er zijn users die nog erger zijn ;) Maar ik zat ook overal waar ik of users aangevallen werden en ik gewoon voor 'onze' rechten opkwam.

Door Tweakers user Moby, zondag 4 juli 2010 21:07

Ik vind dat je een erg eenzijdig blogje hebt geschreven.

Jammer dat je gedeeltelijk weg gaat overigens.

Door Tweakers user himlims_, zondag 4 juli 2010 21:14

lolcode schreef op zondag 04 juli 2010 @ 20:04:
[...]

Ik vind het helemaal niet inconsequent. Je schrijft reviews, helpt anderen, etc omdat je het leuk vind. Dat Tweakers.net VNU daarmee geldt verdient is in eerste instantie bijzaak.
in de 10jr dat ik op t.net kom heb ik veel langs zien komen. maar de community is (te) hard veranderd, en de scheiding tussen frontpage en forum wordt ook steeds duidelijker. jammer, maar wat doe je er aan? jammer dat positieve acties door de community en voor de community lang niet altijd met open arme worden ontvangen door arrogante mods/crew (ik noem geen namen :X) komt vast wel weer andere en frisse uitvals basis wat weer voor en door tweakers is :X :+

[Reactie gewijzigd op zondag 4 juli 2010 21:15]


Door Tweakers user Spesh, zondag 4 juli 2010 21:30

Misschien word het gewoon eens tijd om een alternatief voor tweakers.net te gaan ontwikkelen die geen commerciële belangen heeft. Ben sinds kort geregistreerd maar denk dat ik al 10 jaar tweakers.net bezoek en het gaat helaas hard achteruit.

Door Tweakers user MoBi, zondag 4 juli 2010 21:36

Ook ik heb tweakers.net zien veranderen in de 11 jaar dat ik hier zit. Het niveau daalt de commercie gaat omhoog. Het is heel simpel voor niks gaat de zon op. Alles moet ook betaald worden. Maar het niveau is een zorgwekkendere, ik houdt mijn hart vast voor de komende jaren.

Door Tweakers user mendel129, zondag 4 juli 2010 21:42

Nee!
Niet wiethoofd! :X

Door Tweakers user CodeCaster, zondag 4 juli 2010 21:46

crisp schreef op zondag 04 juli 2010 @ 20:07:
CodeCaster: je moet ook bedenken dat we slechts met een zeer klein ontwikkelteam zitten (zelfs nog verplicht afgeslankt dankzij de recessie :( ) en we simpelweg tijd tekort komen om aan alle wensen te voldoen...
Dat snap ik :) Maar ik doelde op feedback op topics in het algemeen, niet LD-specifiek. Dat er een slot op een ongewenst topic wordt geknald snap ik, maar het lijkt af en toe gewoon erg gefrustreerd en kortaf.

@Spesh: dat gaat toch niet. Pricewatchbeheerders, systeembeheerders, redactie en developers kosten nou eenmaal geld.

Door Tweakers user Bubbles, zondag 4 juli 2010 21:48

lolcode schreef op zondag 04 juli 2010 @ 20:04:
[...]

Ook het niveau op het forum heb ik in het ene jaartje waarin ik tot nu toe actief ben geweest hard zien kelderen; het is nu steeds meer een helpdesk geworden voor n00bs die ooit eens van t.net gehoord hebben (vergeef mijn taalgebruik, maar het is de realiteit)

Er zijn nog steeds een aantal serieuze topics, maar tegenwoordig worden deze bedolven onder de zinloze wat moet ik kopen etc. topics. [...]
Dat zit echt tussen je oren. Tuurlijk, er zijn van dat soort topics die jij aanhaalt, maar die zijn vaak ook snel gesloten door modjes. Als je kijkt wat voor een topics er 9 jaar geleden waren, toen ik me net had aangemeld, zou je nog wel eens hard kunnen schrikken hoe erg het niveau _toen_ was. Er werd toen op dat soort topics rustig losgeflamed, getrolled en gebashed, en die topics bleven gewoon nog leven ook. 8)7

Nee, serieus, het niveau is tegenwoordig echt wel heel veel beter geworden. De reden dat je nu nog veel van dat soort topics ziet is omdat er tegenwoordig meer dan 300.000 geregistreerde gebruikers zijn, versus de ~20.000 van 9 jaar terug. Meer gebruikers, meer kans op dat soort dingen. Logisch toch?

Verder @ Wiethoofd: Jammer dat dingen zo voor je zijn gegaan, maar je begrijpt natuurlijk ook wel dat je met zo'n blogpost de situatie er niet beter op gaat maken voor je. Geduld is een schone zaak, maar soms erg lastig om dat geduld op te blijven brengen als dingen maar tegen je lijken te werken. Hopelijk zien we je nog wel terug in /5. :) }:O

[Reactie gewijzigd op zondag 4 juli 2010 21:48]


Door Tweakers user zeef, zondag 4 juli 2010 21:58

Ik wil best de links naar de hardcore porno opzoeken die je tot twee maal toe je DM rechten hebben gekost. Laten we het dan maar even in alle eerlijkheid benoemen. Na de eerste ban wegens posten van porno (die je op de helft van de termijn is kwijtgescholden) ging je gewoon door met het posten van plaatjes en/of links.

De sturende PM over het taggen ging met name over via een script taggen van heel DPC FG (alhoewel de nodige DPS tags ook zijn geplaatst). Ook die tekst wil ik best publiceren, kunnen de anderen een oordeel vellen over de 'vermeende onredelijkheid' van Tweakers en in het bijzonder yours truly.

Over de DT termijn heb je een punt, dat heeft mijn persoonlijke aandacht. Deze zomer nog gaan we dat sterk verbeteren.

Guido, je geeft zelf aan dat je graag links af wil waar de bordjes naar rechts wijzen. Dat is te prijzen, een echte tweaker is nu eenmaal nieuwsgierig. Echter, wie ondanks waarschuwingen zijn billen brandt moet op de blaren zitten en vooral niet anderen daarvan de schuld geven.

Het ga je goed,

so long

Frederik/zeef

[Reactie gewijzigd op zondag 4 juli 2010 22:55]


Door Tweakers user Jejking, zondag 4 juli 2010 22:01

Balen dat het zo moest lopen. Er zijn wel wat dingetjes waar je zelf de hand in had maar voor het merendeel heb je valide argumenten. De voormalige modjesbezetting van Tweakers is niet voor niks massaal weggegaan, ook al blijft iedereen glashard ontkennen dat er iets aan de hand was. Tweakers is niet meer wat het geweest is, er wordt te weinig gedaan met kritiek en teveel met juist bedoelde input maar dan op de verkeerde manier. Slotgedrag enzo.

Naja, sterkte. Overigens, check laatste comments op m'n tweakblog. I dare you!

Door Tweakers user NMe, zondag 4 juli 2010 22:02

Naast het hele Direct Message-rechten afnemen, en zelfs de laatste keer om aantoonbare flauwekulredenen, en daarover in overleg pogen te gaan met het bemiddelingsteam is tegen dovemansoren praten.
Ik heb de foto's die je gepost hebt gezien. Als je dat aantoonbare flauwekulredenen noemt dan moet je dat zelf weten. Ik noem het, zeker gezien de voorgeschiedenis, moedwillig het beleid met voeten treden.
Ook vanuit de modcrew werd het 'taggen' op het forum gewaardeerd, maar teveel taggen mocht dan weer niet. Zo kreeg ik een PM met een persoonlijk verwijt dat de tagstats er wel heel vertekend uitzagen omdat ik 1 tag op een groot aantal topics (overigens correct) toegepast had. Heen en weer mailen leverde niets meer op dan een onuitgesproken-maar-toch-onderliggende boodschap dat ze me liever niet meer zagen taggen. Dit staat dan ook sinds anderhalve maand uit.
Je vindt het gek dat Tweakers er niet zo happig is dat je geheel geautomatiseerd zit te taggen, met alle foutrisico's van dien? Taggen is best hoor, maar als we het op een betrouwbare manier automatisch hadden kunnen doen, dan was dat wel zonder jouw tussenkomst gebeurd. ;)
Ik, de meest behulpzame en meest veelzijdige user van 2009, neem bij deze dus afscheid van Tweakers.net. Op het forum zal ik de devvers wel van de straat proberen te houden, in Nieuws, Sport, TV & Muziek de nodige televisie-series met mijn topics, reacties gezeur en spoilers vervuilen en op de tweakblogs mijn schrijfsels braaf neer blijven zetten. Maar taggen, modereren, op nieuwsartikelen reageren, producten toevoegen of me hard inzetten voor een nog beter Tweakers.net zal er naast het bugspotten niet meer inzitten.
Dus....je doet hier je beklag en zegt uitgebreid vaarwel maar gaat vervolgens niet echt weg? :D Alles wat de gemiddelde gebruiker kan zien blijf je nog steeds doen en het zal de rest van de gebruikers verder worst zijn of jij spul tagt of modereert. ;)

Overigens: ik zou niet teveel waarde hechten aan de verkiezingsuitslagen van de groepen die je noemt. Zo ben ik een paar jaar geleden nog derde geworden in de verkiezing "beste crewlid", achter HlpDsK en Kaj. Mensen kiezen in de eerste plaats namen die ze kennen, niet noodzakelijkerwijs mensen waarvan ze vinden dat ze goed bezig zijn. Vandaar de hoge score voor HlpDsk (die destijds toch al redelijk omstreden was door zijn strenge modden). Waarom ik dan zo hoog stond? Mijn nick was nog -NMe- en door dat streepje werd ik in de oude software bovenaan gesorteerd. ;) In short: ik zou er niet van naast mijn schoenen gaan lopen. :)

Door Tweakers user zeef, zondag 4 juli 2010 22:03

Jejking schreef op zondag 04 juli 2010 @ 22:01:
Balen dat het zo moest lopen. Er zijn wel wat dingetjes waar je zelf de hand in had maar voor het merendeel heb je valide argumenten. De voormalige modjesbezetting van Tweakers is niet voor niks massaal weggegaan, ook al blijft iedereen glashard ontkennen dat er iets aan de hand was. Tweakers is niet meer wat het geweest is, er wordt te weinig gedaan met kritiek en teveel met juist bedoelde input maar dan op de verkeerde manier. Slotgedrag enzo.

Naja, sterkte. Overigens, check laatste comments op m'n tweakblog. I dare you!
Nee, erger nog : Ze komen zelfs terug. Nieuw vleesch en oude rot, feli!

Door Tweakers user Giant87, zondag 4 juli 2010 22:07

Lekker eenzijdig geschreven door iemand die zichzelf helemaal geweldig vindt zo te zien..
Natuurlijk draait het sinds de overname door VNUMedia steeds meer om geld, maarja dat is ook een vorm van vooruitgang voor Tweakers.

Zelf heb ik geen last van de banners en ze staan gewoon aan bij mij.

Tot slot, je zou je titel kunnen veranderen naar: "De faal die "Wiethoofd" heet..."

[Reactie gewijzigd op zondag 4 juli 2010 22:09]


Door Tweakers user opblaashaas, zondag 4 juli 2010 22:17

Houdoe en bedankt kerel :o

Door Tweakers user Neo_TGP, zondag 4 juli 2010 22:17

Als ik zo lees denk ik eerder dat je eerst maar eens moet bedenken of je niet te vol bent van jezelf.. Het lijkt er nogal op dat je je eigen fouten niet durft / wil erkennen of zo..

Door Tweakers user HyperBart, zondag 4 juli 2010 22:32

zeef schreef op zondag 04 juli 2010 @ 21:58:
De sturende PM over het taggen ging met name over via een script taggen van heel DPC. Ook die tekst wil ik best publiceren, kunnen de anderen een oordeel vellen over de 'vermeende onredelijkheid' van Tweakers en in het bijzonder yours truly.
Als hij nu heel de set van DPC topics geautomatiseerd tagt met een "DPC" tag (weet niet of het zo is), of hij klikt ze allemaal een voor één aan, dan was het beter geweest?

Dit op zichzelf vind ik nogal een mager excuus om iemand een bepaalde set (voor)rechten af te nemen. Maar het totaalplaatje spreekt inderdaad niet voor hem.

Niettemin merk ik dat er sinds een tijdje na de Frontpage-vernieuwing (wanneer is T.net overgenomen door VNU?) het niveau van T.net toch sterk omlaag is gegaan. Let op, ik vind T.net nog altijd een goede site, maar er zijn hier inderdaad enkele mensen die een punt hebben dat het nogal een "helpmij"forum is geworden...

T.net is bekend geraakt bij het grote publiek, en dat is een beetje een diepe steek geweest voor deze site denk ik...

Bij gebrek aan een beter Nederlandstalig alternatief blijft T.net mijn nummer 1, maar ik denk toch, met alle respect dat T.net een andere koers moet gaan varen...

[Reactie gewijzigd op zondag 4 juli 2010 22:33]


Door Tweakers user Hooglander1, zondag 4 juli 2010 22:37

Heb je je profielwerkstuk al af en je middelbare school nu al afgerond?

Volgens mij kan je gewoon geen hoofd- van bijzaken onderscheiden en ben je echt té overtuigd van jezelf en zoek je die bevestiging van jezelf hier.

Nou ook weer, heel dramatisch afscheid nemen, terwijl er feitelijk verdomde weinig veranderd.

Dat noem ik nou een aandachtshoer.

:w Jammer dat je niet helemaal weggaat.

Door Tweakers user mcsluis, zondag 4 juli 2010 22:44

Tja, hoge bomen vangen veel wind.

Als jij dusdanig actief bent, zal je ook een hoop tegengas ontvangen. Niet iedereen kan het altijd met je eens zijn.

Ik ben nu bijna 10 jaar geregistreerd, plaats af een toe een reactie bij een nieuwsiten, open eens een forumtopic en help een ander eens op weg. Als ik in een narige bui ben dan wil ik ook nog wel een een spiegel voorhouden. Echter ik vermaak mij hier prima, de keren dat ik vervelende ervaringen heb opgedaan op tweakers zijn op één hand te tellen. Toch ben ik hier dagelijks te vinden, er is géén dag die voorbij gaat dat ik de frontpage open en wat dingetjes aanklik.

Anyway, een stapje terug en rustiger aan is nooit verkeerd. Het zonnetje schijnt tegenwoordig... ga lekker op het strand liggen.

p.s, als je een volwaardig alternatief heb voor tweakers hoor ik het graag. Elke dag tweakers is soms ook een sleur...

[Reactie gewijzigd op zondag 4 juli 2010 22:44]


Door Tweakers user ACM, zondag 4 juli 2010 22:53

HyperBart schreef op zondag 04 juli 2010 @ 22:32:
Als hij nu heel de set van DPC topics geautomatiseerd tagt met een "DPC" tag (weet niet of het zo is), of hij klikt ze allemaal een voor één aan, dan was het beter geweest?
't Voegt gewoon niet zoveel toe om alle hitparade-topics met terugwerkende kracht allemaal van een tag te voorzien.
Op zich zorgen tags dat topics bij elkaar te groeperen te zijn, maar de meerwaarde voor dergelijke reeksen topics (waar we dus sowieso al de topicreeks-functionaliteit voor hebben) ook nog met een tag groeperen is gewoon sterk beperkt.

Aangezien het verder wel een negatief effect op de rest van de site heeft (zoals scheve statistieken voor 'populaire tags' op het forum) en we sowieso niet zo gecharmeerd van geautomatiseerd posten op onze site zijn, hadden we toch liever niet dat hij daarmee doorging...

Door Tweakers user zeef, zondag 4 juli 2010 22:54

HyperBart schreef op zondag 04 juli 2010 @ 22:32:
[...]

Als hij nu heel de set van DPC topics geautomatiseerd tagt met een "DPC" tag (weet niet of het zo is), of hij klikt ze allemaal een voor één aan, dan was het beter geweest?

Dit op zichzelf vind ik nogal een mager excuus om iemand een bepaalde set (voor)rechten af te nemen. Maar het totaalplaatje spreekt inderdaad niet voor hem.

Niettemin merk ik dat er sinds een tijdje na de Frontpage-vernieuwing (wanneer is T.net overgenomen door VNU?) het niveau van T.net toch sterk omlaag is gegaan. Let op, ik vind T.net nog altijd een goede site, maar er zijn hier inderdaad enkele mensen die een punt hebben dat het nogal een "helpmij"forum is geworden...

T.net is bekend geraakt bij het grote publiek, en dat is een beetje een diepe steek geweest voor deze site denk ik...

Bij gebrek aan een beter Nederlandstalig alternatief blijft T.net mijn nummer 1, maar ik denk toch, met alle respect dat T.net een andere koers moet gaan varen...
Tag rechten zijn absoluut niet afgenomen. Ik heb het even nagekeken en het ging om het geautomatiseerd taggen van alle 'testcase' topics in FG. De impact was zo groot dat we een aantal tellers hebben moeten resetten. Heb alleen gevraagd om dat niet meer zo massaal te doen. De tags (en daarmee de tag rechten) zijn door Wiethoofd zelf uitgezet.

Zie hier de schokkend onterechte PM
Vandaag hebben we onze tag stats opnieuw moeten genereren omdat iemand massaal de tag 'testcase' heeft uitgedeeld in FG. Ik begrijp je wens om ons te helpen en ik vermoed dat de karmabonus voor het plaatsen van een tag ook welkom is maar toch het verzoek om niet meer massaal te taggen. Prima dat je zo nu en dan topics naloopt en van tags voorziet maar dan niet zo uitbundig als nu het geval is/was.

Bij voorbaat dank voor je medewerking,

Door Tweakers user NMe, zondag 4 juli 2010 23:09

Jejking schreef op zondag 04 juli 2010 @ 22:01:
De voormalige modjesbezetting van Tweakers is niet voor niks massaal weggegaan, ook al blijft iedereen glashard ontkennen dat er iets aan de hand was.
Er zijn sinds ik mod geworden ben in 2005 hooguit 3 mensen op een minder goede manier vertrokken. Zonder verder namen te noemen uiteraard (dat doen deze mensen zelf wel als ze daar behoefte aan hebben). Wijs mij sowieso maar eens een ex-crewlid aan die na zijn stoppen ook weggebleven is van de site. Daar zul je er niet veel van vinden. Als we écht met ruzie uit elkaar zouden gaan, dan zouden deze mensen toch zeker ook wel gewoon wegblijven? ;)

Door Tweakers user crisp, zondag 4 juli 2010 23:24

Ook vanuit de modcrew werd het 'taggen' op het forum gewaardeerd, maar teveel taggen mocht dan weer niet. Zo kreeg ik een PM met een persoonlijk verwijt dat de tagstats er wel heel vertekend uitzagen omdat ik 1 tag op een groot aantal topics (overigens correct) toegepast had.
Ik weet niet wat de strekking van die PM was (en ik heb geen zin om in jouw PM's te gaan graven :P), maar volgens mij was het meer in de lijn van een advies om niet te eenzijdig te gaan taggen (met flink terugwerkende kracht) omdat daarmee de balans van de tagstats zoekraakt.

Ik heb vandaag nog even wat in de code gespit en ontdekt dat er in de dagelijkse bijwerking van de tagstats sowieso nog een foutje zat waardoor tags op oude topics binnen bepaalde fora in de tijd teveel gewicht kregen; dat is inmiddels gefixed.

Toch zien we liever niet dat er geautomatiseerd getagged wordt aangezien dit een bias oplevert naar de gekozen tags (tenzij je een manier weet te verzinnen om alle tags automatisch - en correct! - toe te wijzen).

Door Tweakers user Wiethoofd, zondag 4 juli 2010 23:24

zeef schreef op zondag 04 juli 2010 @ 21:58:
De sturende PM over het taggen ging met name over via een script taggen van heel DPC FG (alhoewel de nodige DPS tags ook zijn geplaatst). Ook die tekst wil ik best publiceren, kunnen de anderen een oordeel vellen over de 'vermeende onredelijkheid' van Tweakers en in het bijzonder yours truly.
Er is dus _geen_ script gebruikt.
Over de DT termijn heb je een punt, dat heeft mijn persoonlijke aandacht. Deze zomer nog gaan we dat sterk verbeteren.
Gelukkig dat daar in ieder geval nog naar gekeken gaat worden.
-----------------------------------------------------------
NMe schreef op zondag 04 juli 2010 @ 22:02:
Ik heb de foto's die je gepost hebt gezien. Als je dat aantoonbare flauwekulredenen noemt dan moet je dat zelf weten. Ik noem het, zeker gezien de voorgeschiedenis, moedwillig het beleid met voeten treden.
Ik heb het dus over de allerlaatste DM-ban, zelfs met voorgeschiedenis was dat een SFW pic die binnen het beleid viel, dat de fotoserie waar deze deel van uitmaakte op een verkeerde site gehost werd en de rest van de serie minder smakelijk is is mij niet aan te rekenen imho, puur omdat ik _die_ foto's niet gepost hebt.
Je vindt het gek dat Tweakers er niet zo happig is dat je geheel geautomatiseerd zit te taggen, met alle foutrisico's van dien? Taggen is best hoor, maar als we het op een betrouwbare manier automatisch hadden kunnen doen, dan was dat wel zonder jouw tussenkomst gebeurd. ;)
Het is helemaal niet automatisch gedaan, het is gewoon in massa gedaan en dan langer dan de 5 minuten die een gemiddelde user daar aan wil besteden.
Overigens: ik zou niet teveel waarde hechten aan de verkiezingsuitslagen van de groepen die je noemt. Zo ben ik een paar jaar geleden nog derde geworden in de verkiezing "beste crewlid", achter HlpDsK en Kaj. Mensen kiezen in de eerste plaats namen die ze kennen, niet noodzakelijkerwijs mensen waarvan ze vinden dat ze goed bezig zijn. Vandaar de hoge score voor HlpDsk (die destijds toch al redelijk omstreden was door zijn strenge modden). Waarom ik dan zo hoog stond? Mijn nick was nog -NMe- en door dat streepje werd ik in de oude software bovenaan gesorteerd. ;) In short: ik zou er niet van naast mijn schoenen gaan lopen. :)
Ik loop er ook niet van naast mijn schoenen, ik ben sinds het titeltje alleen maar harder aangepakt door de modforce, of iig merkbaar harder.
-----------------------------------------------------------
Nogmaals, de DM-bans zijn terecht gezet, de laatste is echter na 'NSB-acties' (zoals de betreffende users het zelf noemden) gezet. Dit was een SFW pic, maar stond op een 'foute' site gehost en zat in een reeks foto's die wel NSFW waren, maar dus niet door mij gepost zijn.

Om het laatste feit heb ik de nodige argumenten aangebracht, voorbeelden aangedragen en ik krijg een halfbakken antwoord terug dat de ban terecht gezet is en omgezet is naar een permanente, een reactie terug om een duidelijker antwoord en meer vragen/voorbeelden van mijn kant heb ik nog steeds niets op teruggekregen.

Tags heb ik inderdaad gewoon uitgezet, ik maakte er toch geen gebruik van. De tags die ik gezet heb zijn allemaal handmatig gezet, elk topic heb ik opengeklikt, tagknopje aangeklikt, tags gepaste en gesubmit. Door de hoeveelheid waarin ik dit de eerste keer gedaan heb in DPC ben ik er zelfs uitgepikt door de auto IP-ban. De tags in FG zijn ook allemaal handmatig gezet.

De bovenstaande PM die zeef quote was de derde PM met betrekking het taggen, dus het is niet dat het uit het niets komt dat ik er genoeg van had en de tags uit heb gezet.
-----------------------------------------------------------
crisp schreef op zondag 04 juli 2010 @ 23:24:
Ik heb vandaag nog even wat in de code gespit en ontdekt dat er in de dagelijkse bijwerking van de tagstats sowieso nog een foutje zat waardoor tags op oude topics binnen bepaalde fora in de tijd teveel gewicht kregen; dat is inmiddels gefixed.
Dus ergens was de opmerking ook nog eens onterecht dat ik zorgde voor scheefgetrokken tagstats 8)
Toch zien we liever niet dat er geautomatiseerd getagged wordt aangezien dit een bias oplevert naar de gekozen tags (tenzij je een manier weet te verzinnen om alle tags automatisch - en correct! - toe te wijzen).
Er is dus niets automatisch gedaan, kwestie van de juiste zoekwoorden intypen (de GoT-search is in de juiste handen prima te gebruiken) en dan al die topics die daaraan gerelateerd zijn van dezelfde tag voorzien. Aan de hand van topictitel is dit prima te bepalen, en een snelle scan van een topic wat je niet helemaal vind passen is ook zo gedaan.

[Reactie gewijzigd op zondag 4 juli 2010 23:28]


Door Tweakers user Neverwinterx, zondag 4 juli 2010 23:41

een geval van "the internet is serious business"

Door Tweakers user Floppus, zondag 4 juli 2010 23:41

'Ik heb ze net gepost, ik heb alleen maar gezegd dat je het nummertje in de link eens moet veranderen' - Ja, zo kan ik ook naar alles wat niet mag gaan verwijzen :+

Serieus... Ik heb het al vaker gezegd, je bent vaak goed bezig, maar 'NSB-acties' omdat we maar eens een harde grens zetten omdat je blijkbaar niet met een flexibele grens kan omgaan (!). Je vergelijkt de crew hier met NSB? En jij klaagt over het vervallend niveau, en dat men zo onredelijk is? Ooit enige info uitgezocht over wat de NSB deed? Man, man, man... Dat je met dat soort uitspraken jezelf nog in de spiegel kan zien.

Laat me raden, ook dat is hier weer handig verpakt in "door anderen gezegd!!!" - en dat maakt het natuurlijk helemaal ok, want iemand anders heeft het gezegd. Zelf hoef je dan niet meer na te denken of je niet alle fatsoensnormen te buiten gaat.

En dit... Is nu precies waar je tegen de dingen aanloopt. Dat was altijd zo, nu doe je het weer, en morgen zal er niets veranderd zijn...

Door Tweakers user CLB, zondag 4 juli 2010 23:42

Ik heb ook veel mot gehad met de Tweakers.net-crew..
Afgelopen tijd gaat het stukken beter, maar daarvoor: )@#(*@#)( zeg!!

Ik ken deze geschiedenis vrij goed, ook omdat ik je buiten Tweakers.net ken,
maar het systeem van Tweakers.net heeft in dit geval imho wel erg gefaald ja..

Spreek je gast, cheers

Door Tweakers user zeef, zondag 4 juli 2010 23:43

Wiethoofd schreef op zondag 04 juli 2010 @ 23:24:

Ik heb het dus over de allerlaatste DM-ban, zelfs met voorgeschiedenis was dat een SFW pic die binnen het beleid viel, dat de fotoserie waar deze deel van uitmaakte op een verkeerde site gehost werd en de rest van de serie minder smakelijk is is mij niet aan te rekenen imho, puur omdat ik _die_ foto's niet gepost hebt.
Guido, je roept de mensen in die draad zelf op om de link naar het SFW plaatje aan te passen zodat ze haar in volle glorie kunnen bekijken. Op de site van club seventeen. Met een dildo etc. etc. Dat doe je terwijl je nog geen maand je DM rechten weer terug hebt na de vorige sessie met veel hardcore porno. Ja, die actie van jullie die er voor gezorgd heeft dat we de DM limiet voor iedereen hebben teruggeschroefd naar maximaal 10 personen. Laten we dat wapenfeit dan ook maar even noemen in het rijtje de faal die Tweakers heet.

[Reactie gewijzigd op zondag 4 juli 2010 23:43]


Door Tweakers user Wiethoofd, zondag 4 juli 2010 23:46

Floppus schreef op zondag 04 juli 2010 @ 23:41:
'Ik heb ze net gepost, ik heb alleen maar gezegd dat je het nummertje in de link eens moet veranderen' - Ja, zo kan ik ook naar alles wat niet mag gaan verwijzen :+
En hoe denk je dat in 4i naar de betaalde iPod Touch software werd verwezen, creatief googlen, is imho hetzelfde als een nummertje in een url aanpassen.
Serieus... Ik heb het al vaker gezegd, je bent vaak goed bezig, maar 'NSB-acties' omdat we maar eens een harde grens zetten omdat je blijkbaar niet met een flexibele grens kan omgaan (!). Je vergelijkt de crew hier met NSB? En jij klaagt over het vervallend niveau, en dat men zo onredelijk is? Ooit enige info uitgezocht over wat de NSB deed? Man, man, man... Dat je met dat soort uitspraken jezelf nog in de spiegel kan zien.
LE-ZEN, de users die de pic rapporteerden noemden hun eigen acties gelijkend aan spelende voor NSB'er, de crew staat daar volledig buiten.
Laat me raden, ook dat is hier weer handig verpakt in "door anderen gezegd!!!" - en dat maakt het natuurlijk helemaal ok, want iemand anders heeft het gezegd. Zelf hoef je dan niet meer na te denken of je niet alle fatsoensnormen te buiten gaat.

En dit... Is nu precies waar je tegen de dingen aanloopt. Dat was altijd zo, nu doe je het weer, en morgen zal er niets veranderd zijn...
Ik kan dingen uit hun verband trekken, maar jij kunt ook dingen uit hun verband trekken en zelfs verkeerd quoten. Voor de mods met de extra knopjes en DM-van-anderen-XS: http://gathering.tweakers...ion_message/703760#703760 is de quote die ik bedoel.
----------------------------------------------
zeef schreef op zondag 04 juli 2010 @ 23:43:
Ja, die actie van jullie die er voor gezorgd heeft dat we de DM limiet voor iedereen hebben teruggeschroefd naar maximaal 10 personen. Laten we dat wapenfeit dan ook maar even noemen in het rijtje de faal die Tweakers heet.
Dat was een bug waar gretig misbruik van werd gemaakt door meer dan 10 users in een DM-thread te zitten, deze is _aan de hand van_ gefixt, en dat is niet mij persoonlijk aan te rekenen, de pics wel, de bug niet.

[Reactie gewijzigd op zondag 4 juli 2010 23:48]


Door Tweakers user zeef, zondag 4 juli 2010 23:55

Wiethoofd schreef op zondag 04 juli 2010 @ 23:46:
Dat was een bug waar gretig misbruik van werd gemaakt door meer dan 10 users in een DM-thread te zitten, deze is _aan de hand van_ gefixt, en dat is niet mij persoonlijk aan te rekenen, de pics wel, de bug niet.
De directe aanleiding om de bug te fixen was de porno puinhoop die jij en anderen er van hebben gemaakt.

Guido, jij en niemand anders heeft de anderen erop gewezen dat door het wijzigen van een cijfer in de link e.e.a te vinden was. Nu had je net je DM rechten terug na de vorige porno affaire. Dat was blijkbaar geen reden om die aparte toevoeging, twee berichten later, achterwege te laten.

Prima dat je op zoek gaat naar het randje maar ga dan niet mauwen als je er van af valt. If you can't stand the heat, get out of the kitchen.

[Reactie gewijzigd op zondag 4 juli 2010 23:55]


Door Tweakers user crisp, maandag 5 juli 2010 00:00

Dus ergens was de opmerking ook nog eens onterecht dat ik zorgde voor scheefgetrokken tagstats 8)
Nee, want het feit dat je een enkele tag toekent aan *veel* topics (al dan niet (semi-)geautomatiseerd) zorgt al voor een bias; dat is niet iets wat een 'normale' bezoeker zou doen. Je valt hiermee dus op, en als dat een negatieve uitwerking heeft op de werking van onze site dan kan je dus een (vriendelijk) verzoek verwachten om dergelijke acties te staken.

wb je laaste DM-ban speelde er volgens mij meer dan enkel het plaatsen van een (in jouw ogen SFW) plaatje; namelijk ook de hint hoe de NSFW plaatjes te vinden.

Verder wil ik niet ingaan op de rest van de aantijgingen e.d. omdat ik me het liefst zo min mogelijk met beleidszaken bezighoud en me liever focus op mijn development taken. Ook binnen LD val je echter op, en hoewel je daar vaak wel een punt hebt valt het toch wel vaak in het kader 'niet zo belangrijk'. Gezien het feit dat we toch al werk genoeg hebben tot 2020 ofzo is het dan ook niet zo raar dat sommige collega's zich wat minder geduldig opstellen als je weer eens een bugpost plaatst over iets waar nog nooit eerder iemand zich over heeft geuit terwijl het al jaren zo is.

Dat wil niet zeggen dat je bugposts onterecht zijn, maar meer dat we onszelf al bewust zijn van de tekortkomingen in onze site, maar simpelweg niet de tijd hebben om dergelijke 'triviale' (soms is het in de code minder triviaal dan je denkt) dingen te fixen.

Kortom: we waarderen je input, maar we zien het toch liever op een meer kwalitatief level dan op een kwantitatief level ;)

Door Tweakers user D!zzy, maandag 5 juli 2010 00:00

Als ik dit zo lees is dit niet meer dan terecht. Mooie onderbouwing en schrijfstijl!
Veel niet-tweakers-surfplezier gewenst!

Door Tweakers user supreme tweaker, maandag 5 juli 2010 00:47

mvdam schreef op zondag 04 juli 2010 @ 20:02:
Ik tenminste zal je missen :'(.

Vaarwel wiethoofd!
'Nuf said

Door Tweakers user Blorgg, maandag 5 juli 2010 01:32

"De faal die heet 'Tweakers.net'"
"De koppen van veel nieuwsitems slaan allang niet meer op de inhoud van het bericht en zijn zo gekozen om meer lezers te trekken."

"Hypocriete acties"
"Ik, de meest behulpzame en meest veelzijdige user van 2009, neem bij deze dus afscheid van Tweakers.net."
...
"Op het forum zal ik de devvers wel van de straat proberen te houden, in Nieuws, Sport, TV & Muziek de nodige televisie-series met mijn topics, reacties gezeur en spoilers vervuilen en op de tweakblogs mijn schrijfsels braaf neer blijven zetten."

Guttegut, je moet het er wel zwaar mee hebben dat je als pot de ketel verwijt dat ie zwart ziet ;)

Door Tweakers user Lustucru, maandag 5 juli 2010 01:46

't is jammer dat je, als je het niet met de inhoud eens bent, een imo evenwichtige mail afdoet als een halfbakken antwoord op een doorwrocht epistel. Dat je het er niet mee eens bent is duidelijk en je goed recht maar ik mis hier toch echt enig benul van je eigen rol in de gang van zaken die er toe heeft geleid dat je in korte tijd 3 keer tegen een DM ban aan bent gelopen.

Het heeft bijna 4 weken geduurd (om precies te zijn: drie weken en vijf dagen) voor je een antwoord had. Op zich is dat in dit geval nog te verklaren vanwege het bijzondere aan deze case, maar je hebt gelijk dat dat korter moet kunnen. As said, dát gaan we komende zomer ook zo organiseren. Er ligt nu een mail waarin je je argumenten herhaalt en we gaan proberen je met andere woorden hetzelfde duidelijk te maken.

Door Tweakers user StarlightVideos, maandag 5 juli 2010 06:27

Wiethoofd jij bent een gigantische zelfingenomen zelfovergewaardeerde kwal!

Crisp houdt zich nog in....

Zeef zegt even waar het op staat.
NME bemoeit zich er ook nog mee.

Wat wil jij nog meer?
Jij gaat over de schreef en je miept erover?

Als ik het correct heb dan heb jij de regels meer dan 3 keer zwaar overtreden en mag je blij zijn dat ik niet admin ben hiero want van mij had je allang een permaban gehad!

Jij bent een leuk tweakers.net lid maar als jij optieft ligt er niemand wakker van.

Door Tweakers user sinner2stroke, maandag 5 juli 2010 07:53

Caput Cannabisae, quo vadis?!

Door Tweakers user ACM, maandag 5 juli 2010 07:56

Wiethoofd schreef op zondag 04 juli 2010 @ 23:24:
Het is helemaal niet automatisch gedaan, het is gewoon in massa gedaan en dan langer dan de 5 minuten die een gemiddelde user daar aan wil besteden.

[...]

Er is dus niets automatisch gedaan, kwestie van de juiste zoekwoorden intypen (de GoT-search is in de juiste handen prima te gebruiken) en dan al die topics die daaraan gerelateerd zijn van dezelfde tag voorzien. Aan de hand van topictitel is dit prima te bepalen, en een snelle scan van een topic wat je niet helemaal vind passen is ook zo gedaan.
Je kan je vast wel voorstellen dat als we dan meerdere uren achter elkaar meer dan 500 tot zelfs meer dan 1000 pageviews per half uur registreren van jou, dat we dan aannemen dat het geautomatiseerd zou zijn gegaan. Desalniettemin maakt het voor de weergave van populaire tags niet uit of ze met de hand of met een script zijn toegevoegd.

Door Tweakers user mvh, maandag 5 juli 2010 08:55

reviewcarousel
Ik zou het ook verkeerd gespeld hebben, want ik zou er caroussel of carroussel van gemaakt hebben, maar het is carrousel volgens ome Wikipedia.
...De hoeveelheid fanboy reacties op de nieuwsitems loopt ook de spuigaten uit en modereren is ook nauwelijks te doen.

Tweakblogs is weer een hele aparte divisie, er zitten juweeltjes tussen, er zitten verkapte twitterberichten tussen en ook de reacties op deze tweakblogs zijn ook niet altijd van even hoge kwaliteit, al valt dit op de betere blogs ook wel weer mee.
Helemaal mee eens.
Banners en advertenties
Wat zijn dat? Adblock is je vriend :)

Nu nog de reacties lezen.

Door Tweakers user Floppus, maandag 5 juli 2010 09:22

deblaauwn schreef op maandag 05 juli 2010 @ 08:55:
[...]

Wat zijn dat? Adblock is je vriend :)

Nu nog de reacties lezen.
Goed bezig, de banners blokkeren en toch het lef hebben te zeiken op de site. En kom dan niet met dat 'achterhaalde-licentiemodel'-geneuzel. Mensen zetten zich in voor iets waar je gebruik van maakt, en daar zijn kosten aan, respecteer dat dan of blijf weg. Hypocrieter dan dit kan je gewoon niet zijn... :N

Door Tweakers user AMD1800, maandag 5 juli 2010 10:02

Als ik op een andere site een blog maak, die nogal confronterend is, lezen mensen ook niet. Dat leidt tot frustratie, het honderd keer moeten herhalen van dingen en uiteindelijk wordt ik zo boos dat ik zeg dat die mensen van mij part dood kunnen vallen. Het is echt zo verschrikkelijk irritant.

Wel jammer dat die mensen het voor je verzieken. Al dat gezeur ook altijd. Blijkbaar ben ik zo inactief dat ik daar geen last van heb. Krijg ook bijna nooit PM's e.d. en dat wil ik graag zo houden. Gezeur hoef ik niet. Als ik gezeur wil zien, ga ik wel naar www.nujij.nl waar het uitschot van de reaguurders zich bevindt. Die proberen echt alles af te zeiken. Zoals bij Man overlijdt na val door ruit. Gaan de mensen gelijk zeggen ja, het was 3 uur snachts. Er was vast alcohol in het spel, waardoor meneer niet meer goed op zn beentjes kon staan. Dat soort dingen geeft mij het gevoel dat die mensen denken van hee, het is zijn eigen schuld. Niks medeleven. Kan me er kapot aan irriteren.

En met die mensen die mailtjes met vragen e.d. niet beantwoorden, kan ik ook niet mee overweg. Heb er nu ook eentje die wss denkt dat ik iets kwaads met haar in de zin had, maar erover praten wil ze niet. Aaarggg. Dus, gisteren maar aangekondigd dat er binnenkort weer een rel op de betreffende site komt. Ironisch: het blog waarin ik dat zei werd zelf al een rel. Maar goed, netjes blijven he :)

Maar goed, blijf vooral bloggen. Dat kun je ook verrekte goed :)

Door Tweakers user i-chat, maandag 5 juli 2010 10:03

@wiethoofd, als je een betere (nl talige) site weet te vinden dan dit graag want

voor mij heeft het forum al lang geleden afgedaan, is de comunity KUT,

het enige waarom ik tnet nog bezoek is voor de bloggs (van sommigen), de nieuws-artikelen (als die al iets voorstellen), - voor de meuk tracker gebruik ik tegenwordig al wat anders want hier op tnet worden ze toch niet bijgehouden (tig submits gedaan die niet zijn behandeld - en toen maar mee gestopt...


lol misschien moeten ze tnet eens gaan ruimen, en de crew vervangen door mensen die behalve flink geeky te zijn ook enige levenservaring hebben...

Door Tweakers user MAX3400, maandag 5 juli 2010 10:14

Ik wil niet inhoudelijk ingaan op de vetes die blijkbaar nog worden achtergehouden/uitgevochten/bestreden maar ben het gedeeltelijk wel eens met de strekking van het algemene verhaal. T.net en GoT beginnen inderdaad ietsjes af te glijden naar een stukje commercie en een stukje onwetendheid; hiermee bedoel ik ook de advertenties (voor degenen die geen geld/zin hebben in een Full Account) en het niveau van een flink aantal posts "overal".

Ik heb ook mijn ups & downs hier; mijn Mod-status op de Frontpage is al 2x verlopen omdat ik gewoon geen zin heb om de reguliere fanboys (maar ook de bijbehorende twijfelachtige nieuwsberichten) te modereren maar ook de doorloopsnelheid van het gemiddeld nieuwsbericht is aanzienlijk achteruit gegaan (sommige berichten komen pas na 2 of 3 dagen hier terwijl half internet het al gelezen heeft).

GoT is mijn meest recente bezigheid; probeer weer aktiever en constructiever te zijn maar ook hier laten sommigen wat steekjes vallen waardoor een bepaald type topics te vaak en te lang open blijven staan.

Door Tweakers user i-chat, maandag 5 juli 2010 10:54

ietsjes af te glijden?? - man - toen ik net bij tnet kwam, had je als beginneling al te vrezen van die boze meute, en dat elitaire gezwats die vooral in stand is gehouden door bepaalde types die hier in de reacties ook posten,

en tal van zaken worden gewoon NIET gedaan of maar half omdat de crew er geen belang in ziet, (of wacht omdat ze het zelf niet hebben verzonnen),

zelfs iets simpels als plaatsnamen vervangen door een linkje naar google maps is al te veel gevraagd (terwijl daar gewoon in alle talen (php ruby perl jsp en zelfs py) standaard libs voor zijn. -

meuk trackers die na tig submits niet worden bijgewerkt (had al lang op basis van peer-reviews gemoeten - maar neej de crew wil zelf graag alles in handen houden - en dan roepen dat het een comunity is)

en zou zijn er nog tal van andere verwijten te maken, tegen de crew, en tegen de users die daar direct omheen zwermen,

- als ik een vergelijking mag maken - dan verglijk ik tnet met een bedrijf dat linux in z'n hardware steekt zonder de broncode vrij te geven, - hardstikke over de rug van anderen, totaal niets sociaal, - met als enige verschil dat dit wat tnet doet bij wet niet verboden is.


en dan heb ik het helemaal niet over forum bans - want het forum stelt zo al geen ruk voor, want wil je iets over linux weten ga dan naar een linuxforum en wil je wat over Windows weten ga dan naar een windowsforum - kans is dik dat je daar direct de antwoorden kunt zoeken (search) en niet eerst door ellenlange topic heen moet waarin wordt gediscussieerd over de vorm en de inhoud van de topic start.

en als je dan nu denkt dat ik een wijsneus ben, goed, nodig me dan maar uit voor een gesprek in Amersfoort - en daarna bij VNU - maken we er gezellig met z'n allen een soort van parlementaire enquête van

[Reactie gewijzigd op maandag 5 juli 2010 10:54]


Door Tweakers user zeef, maandag 5 juli 2010 11:06

i-chat schreef op maandag 05 juli 2010 @ 10:54:
ietsjes af te glijden?? - man - toen ik net bij tnet kwam, had je als beginneling al te vrezen van die boze meute, en dat elitaire gezwats die vooral in stand is gehouden door bepaalde types die hier in de reacties ook posten,

en tal van zaken worden gewoon NIET gedaan of maar half omdat de crew er geen belang in ziet, (of wacht omdat ze het zelf niet hebben verzonnen),

<knip>

en als je dan nu denkt dat ik een wijsneus ben, goed, nodig me dan maar uit voor een gesprek in Amersfoort - en daarna bij VNU - maken we er gezellig met z'n allen een soort van parlementaire enquête van
Altijd welkom, zie je DM.

Door Tweakers user Powrskin, maandag 5 juli 2010 11:15

Nou nou wiethoofd zoals je dit blog schrijft zal ik je niet missen.
Om jezelf nu zo te laten kennen? Je vind het niveau dalen en dan gooi je zelf maar de handdoek in de ring? Je hoeft echt niet overal bij te zijn, modereren heb ik zelf ook geen zin in, niemand die me verplicht wat ook te doen.

Aandacht trekkerij! }:O

Veel succes met je blogjes, zal je wel neersabelen als ik je zie reageren op de FP of verkeerde forumrubrieken. ;)

Door Tweakers user himlims_, maandag 5 juli 2010 11:24

i-chat schreef op maandag 05 juli 2010 @ 10:54:
en als je dan nu denkt dat ik een wijsneus ben, goed, nodig me dan maar uit voor een gesprek in Amersfoort - en daarna bij VNU - maken we er gezellig met z'n allen een soort van parlementaire enquête van
_/-\o_

ik krijg sterk 't gevoel dat t.net de draai beetje kwijt is; is voor en door de community, goed kan men allemaal wel beetje hoog uit de hoed doen. Maar t.net is niets meer wanneer de community geen verbinding meer heeft met tweakers. En wat krijg je dan? alle 'kundige' lopen weg, en resulteert is een 1001 tech pagina ala webwereld etc.

Door Tweakers user Jejking, maandag 5 juli 2010 11:29

en als je dan nu denkt dat ik een wijsneus ben, goed, nodig me dan maar uit voor een gesprek in Amersfoort - en daarna bij VNU - maken we er gezellig met z'n allen een soort van parlementaire enquête van
I'm in as well.

Door Tweakers user MAX3400, maandag 5 juli 2010 11:35

i-chat schreef op maandag 05 juli 2010 @ 10:54:
en als je dan nu denkt dat ik een wijsneus ben, goed, nodig me dan maar uit voor een gesprek in Amersfoort - en daarna bij VNU - maken we er gezellig met z'n allen een soort van parlementaire enquête van
En dat is juist het probleem van een site; als het niet intern opgelost kan worden, dan blijft het voor de bezoekers altijd een dictatorschap en nooit een democratie. Klinkt lullig maar zonder open threads op GoT waar alles en iedereen gefundeerd mag "pissen" tegen T.net, hebben de personen in dienst van VNU/T.net altijd het laatste zegje naar eigen beste inzicht.

Door Tweakers user Vex Vice, maandag 5 juli 2010 12:07

Wiethoofd.

Ik had mijzelf al voorgehouden niets meer voor deze community te doen, maar jou tekst nodigt uit om te reageren.
You're damn right!

Ik kan je in alle punten vinden en de beslissing dat je stopt vind ik niet meer dan logisch, ach ik heb gelachen om je, je hebt zeker wel je stempel gezet maar om dan op zo'n manier behandeld te worden, no thanks.
Dus het ga je goed, en wederom weer bedankt voor je post

en dit zal ook zeker de laatste post van mij zijn.

Door Tweakers user Joindry, maandag 5 juli 2010 12:17

wilje me dan op zijn minst je profile image dooorsturen, i LOVE redheads.
Ik vind dat opgteven nu ook wel niet de juiste optie is.

Waarom word je dan zelf geen Mod?
Je hebt er alle reden toe,

Door Tweakers user freshy98, maandag 5 juli 2010 12:22

GoT laat ik al jarenlang links liggen.
Als je een vraag stelt zonder er een heel verhaal neer te zetten over wat je allemaal wel niet gedaan hebt om het zelf uit te zoeken word je volledig de grond in geboord.
En heb je nog geen antwoord.

De forum software is ook altijd al zwaar Kwalitatief Uitermate Teleurstellend geweest.
En dan kopen ze het ontwikkelaar nog op ook...

Een systeem waar je niet word geacht vragen en opmerkingen te geven heet een Knowledgebase en niet een forum!

De moderators die ik er heb meegemaakt zijn kansloos.
Je hebt er helemaal niks aan want ze vinden zichzelf god.

De frontpage lees ik nog wel, maar reageren doe ik zelden.
Reclame heb ik gelukkig nog niet al te veel last van met mijn gratis abo.

Door Tweakers user NMe, maandag 5 juli 2010 12:24

himlims_ schreef op maandag 05 juli 2010 @ 11:24:
[...]
_/-\o_

ik krijg sterk 't gevoel dat t.net de draai beetje kwijt is; is voor en door de community, goed kan men allemaal wel beetje hoog uit de hoed doen. Maar t.net is niets meer wanneer de community geen verbinding meer heeft met tweakers. En wat krijg je dan? alle 'kundige' lopen weg, en resulteert is een 1001 tech pagina ala webwereld etc.
Ik denk dat dit soort gebruikers die qua tech zelden tot niks meer toevoegen eerder het probleem zijn. Onze regulars in tech zijn echt niet zo hard weggelopen als jij nu voorstelt. ;)
Zeef heeft de uitnodiging al verstuurd naar i-chat, maar die wil blijkbaar bij nader inzien toch niet komen. Wellicht dat jij in zijn plaats langs wil komen in A'dam? ;)
freshy98 schreef op maandag 05 juli 2010 @ 12:22:
GoT laat ik al jarenlang links liggen.
Als je een vraag stelt zonder er een heel verhaal neer te zetten over wat je allemaal wel niet gedaan hebt om het zelf uit te zoeken word je volledig de grond in geboord.
En heb je nog geen antwoord.
Als je zelf al geen moeite wil doen om het ons makkelijk te maken je te helpen, waarom zouden wij je dan helpen? Waarom moeten wij dingen die je allang geprobeerd hebt herhalen alleen omdat jij geen zin hebt om te posten dat je het al gedaan hebt? Wat geeft jou het recht om onze tijd te verspillen alleen omdat jij jouw tijd niet wil spenderen? ;)
De forum software is ook altijd al zwaar Kwalitatief Uitermate Teleurstellend geweest.
En dan kopen ze het ontwikkelaar nog op ook...
Niemand heeft de ontwikkelaar (Parse) opgekocht. En als de forumsoftware "kut" is, dan mag je dat best bij naam noemen. Wat is er zoal mis en wat moet er volgens jou anders? 't Is niet alsof Tweakers nooit open staat voor kritiek.
Een systeem waar je niet word geacht vragen en opmerkingen te geven heet een Knowledgebase en niet een forum!
Klopt. Maar hoe is dat relevant?
joindry schreef op maandag 05 juli 2010 @ 12:17:
Waarom word je dan zelf geen Mod?
Wij zijn niet zo happig op mensen die het beleid tot driemaal toe op hetzelfde punt overtreden in minder dan een jaar tijd en er vervolgens ook nog eens moord en brand over schreeuwen op hun blog. :)

[Reactie gewijzigd op maandag 5 juli 2010 12:29]


Door Tweakers user himlims_, maandag 5 juli 2010 12:39

lol op de teentjes getrapt; is het gedrag waar iedereen 't over heeft :X
ik pretendeer niets omtrent mijn pestgedrag/bijdragen,

[Reactie gewijzigd op maandag 5 juli 2010 12:57]


Door Tweakers user RaseriaN, maandag 5 juli 2010 12:40

NMe schreef op maandag 05 juli 2010 @ 12:24:
Zeef heeft de uitnodiging al verstuurd naar i-chat, maar die wil blijkbaar bij nader inzien toch niet komen. Wellicht dat jij in zijn plaats langs wil komen in A'dam? ;)
Ik lees net heel de thread door, maar het is wel kansloos om eerst een grote moel te hebben dat je wel even langs komt en dan de uitnodiging af te slaan. Hou dan gewoon je kop als je niet durft.
NMe schreef op maandag 05 juli 2010 @ 12:24:
Wij zijn niet zo happig op mensen die het beleid tot driemaal toe op hetzelfde punt overtreden in minder dan een jaar tijd en er vervolgens ook nog eens moord en brand over schreeuwen op hun blog. :)
En terecht, lees het allemaal net een beetje door en moet zeggen dat het echt spijkers op laag water zoeken is. Eerst aan alle kanten de regels overtreden en dan verwachten dat mensen gaan staan springen om jouw input en jouw acties. ;)

Natuurlijk verloopt de community.. meer en meer mensen komen in contact met internet en steeds meer mensen vinden deze site. Als je, ipv klagen, nou eens zou helpen om die mensen aan de gang te helpen (met betere reviews/posts/vragen) dan zou het heel wat schelen. En sowieso, voor al die betweters.. als het allemaal zo kut is, wordt zelf dan eens mod en doe het dan eens beter?

[Reactie gewijzigd op maandag 5 juli 2010 12:40]


Door Tweakers user freshy98, maandag 5 juli 2010 12:41

@NMe, als ik een vraag stel verwacht ik een antwoord of een richting om te zoeken.
Niet dat ik volledig uitgekotst word omdat ik een vraag stel.

Hmm, stond me echt bij dat Reacte software over genomen was door T.net een aantal jaren terug.

In de tijd dat ik nog op GoT kwam ergerde ik mij met name aan de layout ten opzichte van phpBB. En al helemaal het niet kunnen krijgen van topic reply notifications.

Als ik op GoT niet normaal een vraag kan stellen of een discussie kan voeren die regelrecht de grond in word getrapt, hoe kun je het dan nog een forum noemen?

Anyway, je bent van T.net zelf dus je reacties zeggen genoeg.
Ben er hier wel weer klaar mee.

Door Tweakers user MueR, maandag 5 juli 2010 12:52

freshy98 schreef op maandag 05 juli 2010 @ 12:41:
@NMe, als ik een vraag stel verwacht ik een antwoord of een richting om te zoeken.
Niet dat ik volledig uitgekotst word omdat ik een vraag stel.
Je krijgt altijd antwoord. Of dat antwoord aan jouw verwachtingen voldoet is echter grotendeels afhankelijk van jouw eigen inzet bij het formuleren van de vraag en moeite die je hebt gedaan om zelf wat uit te zoeken. Niemand zit te wachten op helpdeskers, behalve de helpdeskers zelf dan...
Hmm, stond me echt bij dat Reacte software over genomen was door T.net een aantal jaren terug.
Tweakers heeft een licentie gekocht om de code te mogen forken. Ze mogen nu dus zelf in de code werken en daar eigen features in stoppen. Mede daardoor heb je nu dingen als tags, topic reeksen en nog een hoop meer.
In de tijd dat ik nog op GoT kwam ergerde ik mij met name aan de layout ten opzichte van phpBB. En al helemaal het niet kunnen krijgen van topic reply notifications.
Je ergert je aan de layout van het forum? Die is niet anders dan elk ander forum hoor. Ze hebben allemaal wat informatie over de user en de post zelf.

Het niet kunnen krijgen van topic notificaties is een heel bewuste keuze om te voorkomen dat mensen een vraag dumpen en pas terug komen als ze reactie hebben. Helpdeskers hebben we geen trek in.
Als ik op GoT niet normaal een vraag kan stellen of een discussie kan voeren die regelrecht de grond in word getrapt, hoe kun je het dan nog een forum noemen?
Er zijn een hoop topics die je ongelijk bewijzen. Stukken meer zelfs dan de topics die gesloten worden omdat mensen de moeite niet nemen zich aan de regels te houden.
Anyway, je bent van T.net zelf dus je reacties zeggen genoeg.
Je weet dat, op een uitzondering na, alle forum crew en een deel van de FP crew vrijwilligers zijn? Wij hebben zo'n gek beeld van de site dat wij willen helpen de site te verbeteren, daar steken we een hoop tijd in. Dat niet iedereen het daarmee eens is heb je nog wel eens op een userbase van over de 300.000. Gek genoeg zijn dat vaak de mensen die eigenlijk alleen maar hier komen om te helpdesken, of in de HK rond te hangen.
Ben er hier wel weer klaar mee.
Nou tot ziens dan he? :w

Door Tweakers user nero355, maandag 5 juli 2010 12:57

Hihihi go Wiethoofd :D Gewoon lekker rellen !!! Alle reden toe !!
pr0n in DM is wel een W-T-F waard :

1. Hoezo stuur je die via DM ?
2. Hoezo maakt T.net er een punt van als de user die het ontvangt er niet over klaagt ? We leven niet in de V.S. geloof ik :P

LOL!
Ook het niveau op het forum heb ik in het ene jaartje waarin ik tot nu toe actief ben geweest hard zien kelderen; het is nu steeds meer een helpdesk geworden voor n00bs die ooit eens van t.net gehoord hebben (vergeef mijn taalgebruik, maar het is de realiteit)

Er zijn nog steeds een aantal serieuze topics, maar tegenwoordig worden deze bedolven onder de zinloze wat moet ik kopen etc. topics. Op de FP ben ik uberhaupt niet meer te vinden, alleen het Forum en de V&A nog eigenlijk.
Toen ik dat laatst zei in een topic werd er typisch gereageerd : "Het ligt aan jou en je interesses die veranderen!"

1. Dat is niet zo.
2. Die kant op gaat het wel als je totaal geen zin hebt in de zoveelste n00b die de zoveelste nutteloze vraag stelt en in tegenstelling tot vroeger nog geholpen wordt ook :o

Ben laatst zelfs uit wanhoop bij Hardware.info gaan rondneuzen ook al heb ik echt een hekel aan de manier waarop die gasten hardware behandelen... maar ze doen er tenminste iets mee in tegenstelling tot Tweakers die net geen keukeapparatuur gaan zitten bespreken !!! :X

Nee GoT is echt zwaar veranderd en de Frontpage ook. Die zat ik vroeger uitvoerig te lezen incl. de reacties, maar sinds die bijna niet meer boeiend zijn en de reacties redelijk nutteloos doe ik dat echt niet meer.
Vroeger wist je een beetje wat DE hardware was om te kopen en wat je aan software/driver aanpassingen het beste kan doen door simpelweg een beetje de topics te volgen, maar tegenwoordig gaat het alleen maar om zo goedkoop en zuinig mogelijk en andere onzin ... heel interessant hoor :z

Gelukkig hebben we het Fotografie gedeelte nog waar leuke normale behulpzame mensen zitten en zelfs de n00bs een beetje moeite doen over het algemeen O+
Hier en daar pak ik nog een Tech of Game topic mee, maar eigenlijk blijf ik er het liefst zo ver mogelijk vandaan. Bleh :/

Oh en ehh niet zeuren over Crisp en de rest van de dev crew : Die hebben een irritante moeilijke baan die zeurende users alleen maar lastiger maken. Vooral als ze zoals ik pas na 3 pogingen duidelijk kunnen maken wat de bug is :+ Dat is gewoon irritant :$ maar het werd wel gefixt !! _O_

Door Tweakers user Sinlath, maandag 5 juli 2010 13:07

Hm..

Ik lees nagenoeg geen blogs, maar deze titel trok mijn aandacht.

Ik ga nu al bijna 10 jaar mee op T.net/GoT en ik vind je reactie zwaar overtrokken en zelfingenomen.


De groeten.

Door Tweakers user NMe, maandag 5 juli 2010 13:33

nero355 schreef op maandag 05 juli 2010 @ 12:57:
Die kant op gaat het wel als je totaal geen zin hebt in de zoveelste n00b die de zoveelste nutteloze vraag stelt en in tegenstelling tot vroeger nog geholpen wordt ook :o
Toch grappig dat freshy98 een paar posts boven je nog precies het tegenovergestelde beweert. Wat is het nou? :D

Door Tweakers user GZFan, maandag 5 juli 2010 13:37

Ja. Dus...

Dagdag. Voor jou 300.000 anderen ;)

Serieus, denk je dat er iemand van wakker ligt dat je weggaat?

Door Tweakers user NMe, maandag 5 juli 2010 13:41

GZFan schreef op maandag 05 juli 2010 @ 13:37:
Serieus, denk je dat er iemand van wakker ligt dat je weggaat?
Wellicht dat er wat mensen makkelijker van slapen? :+

Door Tweakers user Hahn, maandag 5 juli 2010 13:55

Ik heb bij jou altijd al heel sterk de indruk gehad dat je de dingen deed 'voor T.net' voor de verkeerde redenen, namelijk omdat je er karma voor krijgt. En door dingen als "Ik, de meest behulpzame en meest veelzijdige user van 2009" te zeggen bevestig je dat ook wel.

Je moet het natuurlijk zelf weten dat je dagen, zo niet weken/maanden, van je leven hebt geweid (om het geen verspillen te noemen) aan zoiets verwerpelijks als karma op een forum. Maar breng het niet alsof je T.net zo'n grote dienst hebt bewezen, terwijl je het volgens mij alleen maar voor jezelf deed. Dat T.net daar wel profijt van heeft gehad is bijzaak.

Als karma nooit zou hebben bestaan dan zou je waarschijnlijk niet eens een fractie hebben uitgevoerd hier van wat je nu hebt gedaan. For all the wrong reasons dus ;)

Door Tweakers user Hazurr, maandag 5 juli 2010 14:22

Mute schreef op maandag 05 juli 2010 @ 13:55:
Ik heb bij jou altijd al heel sterk de indruk gehad dat je de dingen deed 'voor T.net' voor de verkeerde redenen, namelijk omdat je er karma voor krijgt. En door dingen als "Ik, de meest behulpzame en meest veelzijdige user van 2009" te zeggen bevestig je dat ook wel.
Joh!, iedereen doet het om de karma of hoe het ook heet, als er geen karma was hadden we nooit de kenmerkende en onderscheidende verschijnselen als papegaaimodden en reviews van 4 regels gehad.

Door Tweakers user zeef, maandag 5 juli 2010 14:40

MAX3400 schreef op maandag 05 juli 2010 @ 11:35:
[...]

En dat is juist het probleem van een site; als het niet intern opgelost kan worden, dan blijft het voor de bezoekers altijd een dictatorschap en nooit een democratie. Klinkt lullig maar zonder open threads op GoT waar alles en iedereen gefundeerd mag "pissen" tegen T.net, hebben de personen in dienst van VNU/T.net altijd het laatste zegje naar eigen beste inzicht.
Je mag al je kritiek eruit gooien in LA en je krijgt daar ook nog antwoord. Noem mij een site waar zoveel ruimte is voor discussie met de crew, waar een onafhankelijk DT voor je kan bemiddelen en sancties van de crew overrulen en waar crew en devvers zo ongeveer 24/7 voor je klaar staan met tekst en uitleg. Ik zie de voorbeelden graag tegemoet.

Nee, we zijn niet zonder blaam en ja, ook wij maken fouten. Maar ruimte voor gefundeerde kritiek is er altijd geweest en dat zal ook zo blijven.
Als je graag een keer langs wil komen om e.e.a. te bespreken dan ben je van harte welkom. We zitten trouwens sinds vorige week in Amsterdam.

Door Tweakers user Def!ance, maandag 5 juli 2010 14:45

Ik voorspel dat t.net binnen 2 jaar afgelopen is als dit zo doorgaat.
Het ego waarmee mods hun beslissingen maken slaat nergens meer op.

Denk bijv aan het topic wat ik opende een tijd terug over sextoerisme en het aanmoedigen hiervan op GoT.
Niks mee gebeurd, en wij als users waren "maar spijkers op laag water aan het zoeken"

Zelfs mods kappen ermee (Hlpdsk anyone?) omdat het nergens meer heen gaat.

Tis echt jammer, maar helaas zie ik het geen lang leven meer beschoren.

Door Tweakers user all_by_myself, maandag 5 juli 2010 15:01

@ allemaal. Laten we gewoon het hele karma verhaal afschaffen. Dan gaan mensen niet onnodige onzin uitkramen om hun karma maar te vergroten.

Daarna is er weer ruimte voor een discussie die ergens over gaat.

Door Tweakers user NMe, maandag 5 juli 2010 15:15

Def!ance schreef op maandag 05 juli 2010 @ 14:45:
Ik voorspel dat t.net binnen 2 jaar afgelopen is als dit zo doorgaat.
Het ego waarmee mods hun beslissingen maken slaat nergens meer op.
Voorbeelden?
Denk bijv aan het topic wat ik opende een tijd terug over sextoerisme en het aanmoedigen hiervan op GoT.
Niks mee gebeurd, en wij als users waren "maar spijkers op laag water aan het zoeken"
Dus niet weghalen is slecht, maar wel weghalen is censuur. Wanneer is het wél goed?
Zelfs mods kappen ermee (Hlpdsk anyone?) omdat het nergens meer heen gaat.
Ja, want het stoppen van HlpDsK staat echt in relatie tot het long-term beleid van de GoT-crew. :D
Tis echt jammer, maar helaas zie ik het geen lang leven meer beschoren.
Dat horen we al sinds 2001 ofzo. Ik moet het nog zien gebeuren.

Door Tweakers user Def!ance, maandag 5 juli 2010 15:17

Nee niet met de crew NMe, maar wel met het beleid , dat heeft hij toch echt zelf gezegd ;)

Door Tweakers user Vanx, maandag 5 juli 2010 15:29

Ik ben eigenlijk wel blij met de crew. Afgezien van sommige rare reacties van devvers in LD op sommige topics van Wiethoofd.

De sfeer in de HK is erg goed en ook op GoT wordt er erg netjes gemod.

Het niveau van de berichten op de FP is lager (of ik ben beter geworden :P) , maar dat trekt juist meer publiek aan. Ik haal mijn nieuws wel ergens anders, niet zo'n groot probleem. Als jullie het specifieke NL nieuws over bv. Brein en Ziggo, maar netjes blijven plaatsen.

De reacties op de FP zijn soms om te huilen, maar in vergelijking met bijvoorbeeld Engadget, zitten er bovengemiddeld veel goede discussies tussen.

Door Tweakers user himlims_, maandag 5 juli 2010 15:31

Def!ance schreef op maandag 05 juli 2010 @ 14:45:
Zelfs mods kappen ermee (Hlpdsk anyone?) omdat het nergens meer heen gaat.
grrrrrrne en GENETIX om zelfde reden :X policy (beleidvoering algemeen) staat haaks op wat t.net 'moest' worden

[Reactie gewijzigd op maandag 5 juli 2010 15:31]


Door Tweakers user LuNaTiC, maandag 5 juli 2010 15:40

himlims_ schreef op maandag 05 juli 2010 @ 15:31:
[...]
grrrrrrne en GENETIX om zelfde reden :X policy (beleidvoering algemeen) staat haaks op wat t.net 'moest' worden
Daarom is Grrrrrene nu ook terug als mod in de crew :+

Je hebt wel veel insidersinfo geloof ik he ;)

Ik lees hier in deze thread enorm veel aannames en/of ronduit bullshit. Of je word als mod gewoon als één of andere machtswellusteling gezien. Jammer, maar ik kan er niet zoveel mee zitten.

Het doet me veel meer dat ik gerespecteerd wordt door de personen die ik zelf ook hoog heb zitten. En die wel iets meer begrijpen hoe een community als GoT werkt.

Door Tweakers user YopY, maandag 5 juli 2010 15:45

"Ik ga weg! Behalve van die-en-die forums, topics, en het posten van bugs, en denk dat er ook nog wel een paar blogposts komen waar ik om aandacht vraag en het onrecht dat mij aangedaan is lang en breed uit ga meten"

Mensen die posten over weggaan doen het meestal niet.

Normale mensen hebben nergens last van (lees: ik).

Door Tweakers user himlims_, maandag 5 juli 2010 15:59

LuNaTiC schreef op maandag 05 juli 2010 @ 15:40:
[...]


Daarom is Grrrrrene nu ook terug als mod in de crew :+

Je hebt wel veel insidersinfo geloof ik he ;)
Ik heb nauwelijks insiders info :X
sla mijn DM inbox er maar eens op na, daar staan berichten van beide mods met toelichting. Echter loop ik tegen 't volgende aan; Deze folder bevat 1490 discussies, met totaal 22327 berichten waarvan 0 ongelezen. gezien ik niet kan zoeken in de DM, begin ik er niet aan om die berichten te vinden :+ dus quote zal niet lukken.

Maar klopt helemaal; een community, got of ieder anders, is zooooooo lastig om 'iedereen' tevrede te houden. dat is onbegonnen werk, ergens moet men een gulde middenweg vinden.

Door Tweakers user MORPHiCE, maandag 5 juli 2010 16:17

Is het trouwens niet mooier om de titel zo te doen: De faal die "Tweakers.net" heet. just my 2 cents :)

Door Tweakers user zeef, maandag 5 juli 2010 16:19

himlims_ schreef op maandag 05 juli 2010 @ 15:59:
Maar klopt helemaal; een community, got of ieder anders, is zooooooo lastig om 'iedereen' tevrede te houden. dat is onbegonnen werk, ergens moet men een gulde middenweg vinden.
Da's een ding dat zeker waar is. We doen elke dag weer ons best om het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken maar dat zal niet altijd lukken.

Door Tweakers user Steffannnn, maandag 5 juli 2010 16:28

Deze folder bevat 1490 discussies, met totaal 22327 berichten waarvan 0 ongelezen
Correctie:
Deze folder bevat 1491 discussies, met totaal 22328 berichten waarvan 1 ongelezen :P

[edit].. hmm het is inmiddels alweer 0 ongelezen :(

[Reactie gewijzigd op maandag 5 juli 2010 16:29]


Door Tweakers user NMe, maandag 5 juli 2010 16:28

Vanx schreef op maandag 05 juli 2010 @ 15:29:
Ik ben eigenlijk wel blij met de crew. Afgezien van sommige rare reacties van devvers in LD op sommige topics van Wiethoofd.
Mwah, ik begrijp dat vanuit de devvers best. Wiethoofd heeft er nogal een handje van om te praten alsof hij het zelf ontwikkeld heeft en op die manier heeft hij al meer dan eens gewoon "leugens" lopen verkopen als waarheid. Als je iets niet weet moet je het ook niet roepen in fora als LD, waar mensen toch goeddeels voor support komen. Als je kijkt hoe vaak daar al communicatie over is geweest zonder beterschap snap ik best dat de devvers wat kortaf worden. ;)
zeef schreef op maandag 05 juli 2010 @ 16:19:
[...]

Da's een ding dat zeker waar is. We doen elke dag weer ons best om het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken maar dat zal niet altijd lukken.
Het feit dat ons hier op deze pagina zowel onze gebruikersvriendelijkheid als onze noob-onvriendelijkheid verweten wordt spreekt boekdelen, ljikt me. ;)

Door Tweakers user mrlocke, maandag 5 juli 2010 16:29

Wat mensen al niet kan bezighouden....
Ik zou zeggen: eindelijk meer tijd voor een sociaal leven!

Door Tweakers user bonzz.netninja, maandag 5 juli 2010 16:36

Vanx schreef op maandag 05 juli 2010 @ 15:29:
Ik ben eigenlijk wel blij met de crew. Afgezien van sommige rare reacties van devvers in LD op sommige topics van Wiethoofd.

De sfeer in de HK is erg goed en ook op GoT wordt er erg netjes gemod.

Het niveau van de berichten op de FP is lager (of ik ben beter geworden :P) , maar dat trekt juist meer publiek aan. Ik haal mijn nieuws wel ergens anders, niet zo'n groot probleem. Als jullie het specifieke NL nieuws over bv. Brein en Ziggo, maar netjes blijven plaatsen.

De reacties op de FP zijn soms om te huilen, maar in vergelijking met bijvoorbeeld Engadget, zitten er bovengemiddeld veel goede discussies tussen.
Ja daar ben ik het eigenlijk ook wel mee eens. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering maar in grote lijnen hebben we het prima op orde allemaal. Er wordt netjes gemod op het forum, er zijn wel degelijk inhoudelijke discussies en die worden zelden uit de weg gegaan. En eigenlijk ben ik altijd eerlijk behandeld door iedereen.
De frontpage is diverser geworden maar wat mij betreft leuker. Dat is een richting die je niet leuk vind maar je bent ook niet verplicht langs te komen :) En naast nieuws zijn er mooie inhoudelijke reviews en verslagen.

Wat mij vooral hierboven opvalt (en sowieso op GOT) is de afgrijselijke nostalgie bij iedereen. Hoe vaak ik wel niet lees dat het vroeger beter was. Echt kap daar eens mee! Ten eerste is het niet waar (en nee, daar kun je echt niet objectief over oordelen) en ten tweede voegt het niks toe. Alles wordt altijd anders. Zo ook met fora en sites. Gelukkig maar.

[Reactie gewijzigd op maandag 5 juli 2010 16:40]


Door Tweakers user mvh, maandag 5 juli 2010 16:39

Floppus schreef op maandag 05 juli 2010 @ 09:22:
[...]


Goed bezig, de banners blokkeren en toch het lef hebben te zeiken op de site. En kom dan niet met dat 'achterhaalde-licentiemodel'-geneuzel. Mensen zetten zich in voor iets waar je gebruik van maakt, en daar zijn kosten aan, respecteer dat dan of blijf weg. Hypocrieter dan dit kan je gewoon niet zijn... :N
Ik zeik de site niet af, ik neuzel ook niet met een achterhaald licentiemodel. Mijn quote gaat alleen over het fanboygedrag.

Op dit moment staan banners weer aan want ik heb begrepen dat ik ze niet uit mag zetten :)Door Tweakers user MAX3400, maandag 5 juli 2010 17:49

LuNaTiC schreef op maandag 05 juli 2010 @ 15:40:
Ik lees hier in deze thread enorm veel aannames en/of ronduit bullshit. Of je word als mod gewoon als één of andere machtswellusteling gezien. Jammer, maar ik kan er niet zoveel mee zitten.

Het doet me veel meer dat ik gerespecteerd wordt door de personen die ik zelf ook hoog heb zitten. En die wel iets meer begrijpen hoe een community als GoT werkt.
Met dit soort uitspraken, zou ik dan wel het beestje bij zijn naam noemen. Er zijn genoeg leden en mods die op een normale manier met elkaar kunnen communiceren en die beiden de grenzen van de wet kennen.

En ja, we zijn allemaal mensen en maken allemaal wel eens een fout maar op dat moment is de meerwaarde van Mod-zijn juist heel belangrijk. Ben je al Modje met het verkeerde been uit bed gestapt, reageer dat dan niet op je keyboard af. Ben je als lid met het verkeerde been uit bed gestapt, dan kan je een Modje in je nek verwachten en terecht.

Aannames en bullshit, lijkt me redelijk overtrokken maar kan niet beoordelen wat voor shit je dagelijks aan DM's krijgt toegespeeld; is helaas ook een positie waar jezelf voor gekozen hebt en wat aan kan doen, uiteindelijk. Maar laten we niet iedereen over dezelfde kam scheren; persoonlijk reageer ik nu alleen op je uitspraak generalis maar voel me totaal niet aangesproken/aangevallen (in deze blog) door jou.

Door Tweakers user LuNaTiC, maandag 5 juli 2010 17:54

@Max3400

Ik denk dat ik niet per se het beestje bij het naampje hoef te noemen; een uitspraak zoals over Grrrrrene dat ie wegging omdat ie het niet met de regels eens was, is gewoon een aanname van iemand die waarschijnlijk niets van de beweegredenen kent. Ik ken Grrrrrene al sinds 2001 toen ie m;n HGA was, en daarna als collega, en als ik hem een beetje ken, dan weet ik wel waarom ie weg is gegaan.

het zou ook geen hout snijden om nu ineens als mod terug te keren als je het niet eens bent met het beleid. Dat is slechts een voorbeeld, het is een typisch geval van "wie de schoen past...". Het heeft ook niet zoveel meerwaarde om elk ding wat hier gezegd wordt te gaan ontkrachten. Kost me teveel tijd en soms misschien ook frustratie omdat er zoveel dingen achter de schermen gebeuren die je als mod niet altijd kunt vertellen. Dat klinkt misschien flauw, maar dat is wel zo. Wil dan nog niet zeggen dat ik me dan hoef te storen over sommige ongenuanceerde uitspraken en aannames.

Door Tweakers user sypie, maandag 5 juli 2010 19:23

CodeCaster schreef op zondag 04 juli 2010 @ 19:44:
Men neemt zichzelf af en toe te serieus denk ik. Het is maar een website.
Nee, men duldt liever geen weerwoord. Kritiek incasseren is heel erg moeilijk als je de beste bent op je gebied. Beter worden kost nog veel meer moeite...

Toch kan ik het wel met je eens zijn, en ik zie het op meer grote websites. Zo is OMT ook een website waar men dit soort praktijken handhaaft. Ik ben een poos moderator geweest, ruimde 1-post topics op die op slot stonden, zette in de juiste categorie wat verkeerd stond, corrigeerde her en der een waardeloze tiepfuad en stopte er aardig wat tijd in. Dit kon allemaal niet natuurlijk. Nu blijk dus dat men post-stat-geil is. Afgelopen week/2 weken geleden had men het 2 miljoenste bericht. Dit moest natuurlijk gevierd worden... Ontzettende flauwekul. Forums moet je netjes houden. Dit kun je niet alleen als moderator of eindgebruiker. Je moet dus samen tot een oplossing komen. Als je ziet dat een topic verkeerd staat dan meld je dat. Als er 10 topics op een dag verkeerd staan dan meld je dat en moet de betreffende moderator simpelweg de regels opvolgen en de topics verplaatsen.

Suggesties voor verbeteringen kan men negeren maar men kan er beter een gefundeerd antwoord op geven. Dit is netter richting de suggereerder en zelfs als het antwoord negatief is komt dit toch netjes over.

Op OMT kom ik alleen nog kijken, niet plaatsen, alhoewel het wel eens kriebelt. Op MacWereld, als ander uiterste, hanteert men een prima moderatiesysteem. Ik heb daar, hoeveel topics ik ook gemeld heb, nog nooit een positieve of negatieve reactie gehad van een moderator. Dat zouden meer fora moeten doen.

Door Tweakers user Vanx, maandag 5 juli 2010 19:41

NMe schreef op maandag 05 juli 2010 @ 16:28:
[...]

Mwah, ik begrijp dat vanuit de devvers best. Wiethoofd heeft er nogal een handje van om te praten alsof hij het zelf ontwikkeld heeft en op die manier heeft hij al meer dan eens gewoon "leugens" lopen verkopen als waarheid. Als je iets niet weet moet je het ook niet roepen in fora als LD, waar mensen toch goeddeels voor support komen. Als je kijkt hoe vaak daar al communicatie over is geweest zonder beterschap snap ik best dat de devvers wat kortaf worden. ;)
Een verhaal heeft altijd twee kanten ;) en ik ken de manier van praten van Wiethoofd. Het is de vraag of dat door jullie reacties is veroorzaakt, of dat het altijd zo was.

Ik vind dat jij en lunatic een beetje uit de hoogte hier reageren. Ik zou ook geirriteerd worden over onterechte kritiek/aannames, maar iets toegeven mag ook gewoon. Dan bedoel ik niet in de vorm van "iedereen maakt fouten", maar meer een specifiek voorbeeld.

Verder is het top dat jullie hier zo rustig en uitgebreid reageren! Een echte discussie over tweakers op dit moment. *O*
bonzz.netninja schreef op maandag 05 juli 2010 @ 16:36:

Wat mij vooral hierboven opvalt (en sowieso op GOT) is de afgrijselijke nostalgie bij iedereen. Hoe vaak ik wel niet lees dat het vroeger beter was. Echt kap daar eens mee!
Dat vind ik ook, maar ik ben dan ook maar bijna 2 jaar lid, waarvan 1 jaar actief.

Tweakers is nu ook begrijpbaar voor mijn iets minder tech vrienden en die vinden het top. Dingen als de BBG waar in heel duidelijke bewoordingen PC's worden aangeraden vind ik geweldig. Als is het voor de rastweaker natuurlijk totaal overbodig.

Door Tweakers user LuNaTiC, maandag 5 juli 2010 19:59

Hmm, het was zeker niet de bedoeling om uit de hoogte te reageren. Jammer dat het zo wordt opgevat. Heb m'n posts nog eens teruggelezen, maar het valt toch wel redelijk mee? (edit: misschien dat die eerste wat tegen de borst stuit, maar daar wil ik alleen maar mee zeggen dat er genoeg mensen zijn die maar wat roepen zonder dat ze weten wat ze roepen, en dat er altijd kritiek bestaat: goede opbouwende waar we wat mee kunnen, of ongenuanceerd geblaat. Die laatste, daar kun je gewoon niets mee. En daar zit ik dan ook niet zo mee, al is het wel jammer dat het er is. Dan heb ik liever de eerste vorm van kritiek die vaak van mensen komen die ik (mede daardoor misschien?) hoger heb zitten).

En ik wil best wel iets toegeven als kritiek terecht is, en dat doe ik ook gewoon op het forum. Zie alleen niet zo snel wat ik in deze tweakblog dan wel moet toegeven (of dat misschien al door anderen is gedaan), dus dan blijft even over dat ik een opmerking maak dat ik het jammer vind dat er bepaalde (onjuiste) aannames worden gedaan waardoor er een toon wordt gezet die mijn insziens niet helemaal terecht is.

Dat is alles ;)

[Reactie gewijzigd op maandag 5 juli 2010 20:08]Door Tweakers user Roytoch, dinsdag 6 juli 2010 00:14

Haha een waardige afsluiting van de thread voor vandaag ook...

Door Tweakers user GENETX, dinsdag 6 juli 2010 00:42

Vanx schreef op maandag 05 juli 2010 @ 19:41:
Tweakers is nu ook begrijpbaar voor mijn iets minder tech vrienden en die vinden het top. Dingen als de BBG waar in heel duidelijke bewoordingen PC's worden aangeraden vind ik geweldig. Als is het voor de rastweaker natuurlijk totaal overbodig.
Niet eens, genoeg tweakers of zelfs crew die ook om advies vraagt. Ook ik heb dat gedaan voor mijn upgrade om toch even een second opinion te vragen dat ik als expert niets over het hoofd heb gezien.

Op het moment zijn we achter de schermen zijn we bezig om de BBG verder door te trekken. Het concept werkt en is in mijn ogen ook één van de belangrijkste nieuwe onderdelen op GoT. In VB is [BBG aanschaf] Videokaarten net geopend!

Verder vind ik het jammer om twee kampen tegen elkaar te zien vechten... Helaas dat altijd het negatieve de overhand heeft. Helaas blijkt dat bij de meeste mensen hangen en kunnen vooral Nederlanders lekker doorzeuren. Ja, Wiethoofd was helemaal fout in de DM draadjes en ja Wiethoofd kan zo nu en dan lekker puberen. Jammer dat we vergeten wat Wiethoofd allemaal wel heeft gedaan. Mooie TS-en, handige reviews, goede tips en behulpzame posts. Karmahoer of niet, hij was niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken en te helpen in mijn ogen.

En ja, deze blog is misschien overbodig en een beetje opschepperig (pubertje :P ;) ). Het is imho de vraag of je zelf niet net zo slecht bezig bent door een persoon helemaal af te zeiken in deze blog. Laat iedereen gewoon in zijn waarde...

Door Tweakers user m00se, dinsdag 6 juli 2010 04:20

Wat een kippenhok, 't lijkt fucking fok.nl wel :P

Door Tweakers user Jejking, dinsdag 6 juli 2010 09:44

NMe schreef op maandag 05 juli 2010 @ 12:24:
Zeef heeft de uitnodiging al verstuurd naar i-chat, maar die wil blijkbaar bij nader inzien toch niet komen. Wellicht dat jij in zijn plaats langs wil komen in A'dam? ;)
Als Tweakers.net mij hier echt serieus had genomen, dan was ik per e-mail / DM gecontacteerd en/of uitgenodigd. Dat men die moeite niet neemt en zo'n post neerzet, laat perfect zien dat het de heren moderatoren niets kan schelen. Had juist van jullie wel een professionele attitude verwacht, zo jammer.

Je hebt überhaupt nog de mazzel dat ik dit lees.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 6 juli 2010 09:45]


Door Tweakers user LuNaTiC, dinsdag 6 juli 2010 09:46

Kijk, dat is écht spijkers op laag water zoeken...

Door Tweakers user XiniX88, dinsdag 6 juli 2010 09:46

Tjaa Wiethoofd, jammer om te horen, ben je wel eens hier en daar tegengekomen op tweakers.net, maar vind het jammer dat je er zo'n ervaring aan tweakers.net hebt overgehouden.

Zelf moet ik zeggen dat ik het deels met je mening eens ben, maar helaas mag ik op tweakers.net niet zeggen dat het niveau flink is gedaald en het af een toe een "Hallo ik ben n00b, ik wil een fotoalbum maken, maar ben te lui om te googlen, wie helpt mij" forum is geworden.

Ook zie ik dagelijks de grootste troep in commentaar voorbij komen, die vervolgens niet wordt weggemodereerd, verhalen die heel logisch lijken, maar totaal onwaar en niet onderbouwd (waar ik me zeer aan stoor, ik probeer mijn posts altijd met bronnen te voorzien) zijn.

MAAR en daar komt het verschil met de jouwe, er zijn ook mensen die wel wat weten en die mij soms uit de brand helpen. Verder hou ik veel afstand, hou me maar weg van sommige reacties op topics en probeer het leuk voor mezelf te houden. Af en toe wat helpen op de topics die ik leuk vind, iets wat ik voorlopig op tweakers.net blijf doen.

Wie maakt de nieuwe Tweakers.net als opstapje van tweakers.net naar een pro-tweaker?! Waar men wel met onderbouwde reacties reageerd en binnen een topic niet alles 600x hoeft uit te leggen, maar waar gebruikers eerst dienen te zoeken...

Goh wat klink ik cru (schrijf je dat zo?!) maar af en toe moet ook mijn frustratie er even uit.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 6 juli 2010 11:01]


Door Tweakers user mgizmo, dinsdag 6 juli 2010 10:05

Goh wat een hanengedrag van alle partijen. |:(

Door Tweakers user Jejking, dinsdag 6 juli 2010 11:43

LuNaTiC schreef op dinsdag 06 juli 2010 @ 09:46:
Kijk, dat is écht spijkers op laag water zoeken...
Lekker helder wie je hier quotet, wat bedoel je. Wiethoofd of mij?

Als je het tegen mij hebt: realiseer je wel dat jullie op je community lopen en dat de toon van sommige mods een beetje irritant is met grappen als ;) enz. Kijk ons eens bijdehand zijn. In plaats van zo'n 'leuk' bedoelde opmerking kan je er ook goéd serieus op ingaan en proberen het voordeel er uit te halen.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 6 juli 2010 11:49]


Door Tweakers user LuNaTiC, dinsdag 6 juli 2010 12:10

Jejking schreef op dinsdag 06 juli 2010 @ 11:43:
[...]

Lekker helder wie je hier quotet, wat bedoel je. Wiethoofd of mij?

Als je het tegen mij hebt: realiseer je wel dat jullie op je community lopen en dat de toon van sommige mods een beetje irritant is met grappen als ;) enz. Kijk ons eens bijdehand zijn. In plaats van zo'n 'leuk' bedoelde opmerking kan je er ook goéd serieus op ingaan en proberen het voordeel er uit te halen.
Het was inderdaad jouw quote die ik aanhaalde (omdat je als laatste gereageerd had).

Vind je het zelf ook niet een klein beetje vergezocht om meteen zo te reageren? Zeef zet de deur wijd open voor iedereen die wil komen discussiëren, maar omdat hij jou niet gaat DM-en maakt het hem dús geen zak uit? Dat vind ik naar spijkers zoeken op laag water ja. Je doet eigenlijk wat je anderen verwijt, in plaats het een kans te geven grijp je meteen naar het negatieve en doe je aannames dat we het allemaal niet serieus nemen. En waarom? Omdat je geen aangetekende verzegelde uitnodiging hebt ontvangen? :P

Er wordt door sommigen hier verweten dat de mods hier hautain reageren, maar kennelijk mag je als user wel gewoon zeggen "Je hebt mazzel dat ik dit überhaupt nog lees". We mogen toch wel aannemen als je ergens een reactie neerzet, dat je het topic in kwestie blijft volgen? En zo niet, dan lijkt me dat niet meer dan je eigen schuld :)

Je had ook gewoon in kunnen gaan op het verzoek en het er hier neer kunnen zetten of zelf met zeef kunnen dm-en als je echt zou willen. Ik kan er naast zitten (en dat hoop ik ;) ), maar iets zegt me dat je niet zo heel nodig naar Amsterdam wil om te praten. Als ik er naast zit, laat het maar weten, dan kan er wel iets geregeld worden. Zeef heeft zijn aanbod al gedaan ;)

(en als de dag uitkomt, wil ik er op zich wel bij zijn en dan drinken we er ondertussen een biertje bij. Dat lult allemaal net wat makkelijker ;) )

[Reactie gewijzigd op dinsdag 6 juli 2010 12:12]


Door Tweakers user zeef, dinsdag 6 juli 2010 13:36

Mijn DM box staat gewoon open, óók voor alle heren (en dames?) critici.

Door Tweakers user Jimp, dinsdag 6 juli 2010 14:42

Nou Guido, je hebt het op z'n minst voor elkaar om de gemoederen weer flink op te laten laaien. Die users moet je ook hebben en in dat opzicht doe je toch iets goed. En je houdt het nog lang vol ook :P.

Maareh, je blijft gewoon maar bent een beetje 'boos' begrijp ik?

Door Tweakers user Wiethoofd, dinsdag 6 juli 2010 15:44

zeef schreef op dinsdag 06 juli 2010 @ 13:36:
Mijn DM box staat gewoon open, óók voor alle heren (en dames?) critici.
Jammer dat ik dan geen DM krijg met een uitnodiging 8) >:) Stuur het zwarte busje maar langs om me op te halen in dat geval :Y)
Jimp schreef op dinsdag 06 juli 2010 @ 14:42:
Nou Guido, je hebt het op z'n minst voor elkaar om de gemoederen weer flink op te laten laaien.
Je moet klaarblijkelijk af en toe flink relschoppen om (zelfs zonder je zin te krijgen) iets voor elkaar of gewijzigd te krijgen. Na de eerste porno-DM's is er eindelijk duidelijkheid geschept over het beleid daaromtrent, de tweede en derde keer zorgden er voor dat er eens fatsoenlijk naar het bemiddelingsteam gekeken gaat worden. Bugmeldingen en featurerequests idem, gewoon indienen en als een devver jou om de porno-DM's niet uit kan staan en je vervolgens daar op het forum om afrekent of uitzondert is dan vervelend en kan net de druppel zijn die de emmer doet overlopen.
Die users moet je ook hebben en in dat opzicht doe je toch iets goed. En je houdt het nog lang vol ook :P.
I try my best, en ik ben klaarblijkelijk niet de enige die vind dat het (iets/überhaupt) anders moet.
Maareh, je blijft gewoon maar bent een beetje 'boos' begrijp ik?
Ik had het zaterdag gewoon gehad, het was de zoveelste keer dat ik hypocriet behandeld werd (ik zal het daar ooit wel eens naar gemaakt hebben, maar mij het een verwijten en het vervolgens zelf wel doen kan ik niet tegen).

Natuurlijk blijf ik op tweakers, maar lurk ik gewoon meer, ik zal minder in de spotlight proberen te staan, al is het wel daar dat je het meeste voor elkaar gebokst krijgt waar de users en de site alleen maar beter van kunnen worden.

Verder is ook het redactieteam deels schuldig, stuur je een leuk featurerequest in, krijg je een zeer positieve reactie terug, ligt het vervolgens al 3 maanden op de plank.

Notes opvragen via een adres wat zeef in een topic noemde (juridisch@) en daar vervolgens ook niets van horen, zelfs na er achteraan te mailen is natuurlijk ook niet vrolijkmakend.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 6 juli 2010 16:08]


Door Tweakers user NMe, dinsdag 6 juli 2010 18:47

Vanx schreef op maandag 05 juli 2010 @ 19:41:
[...]

Een verhaal heeft altijd twee kanten ;) en ik ken de manier van praten van Wiethoofd. Het is de vraag of dat door jullie reacties is veroorzaakt, of dat het altijd zo was.
Het zal vast van twee kanten zijn gekomen. Het punt is een beetje dat ik weet wat er allemaal over en weer gezegd is en ik weet dus ook dat het met het verzoek om geen dingen te roepen als je er geen verstand van hebt begonnen is. Wat overigens niet op die manier verwoord werd, dit is mijn persoonlijke samenvatting van dat verder vriendelijke verzoek. ;)
Ik vind dat jij en lunatic een beetje uit de hoogte hier reageren. Ik zou ook geirriteerd worden over onterechte kritiek/aannames, maar iets toegeven mag ook gewoon. Dan bedoel ik niet in de vorm van "iedereen maakt fouten", maar meer een specifiek voorbeeld.
Ik heb geen enkel probleem met het toegeven van fouten en nog minder met het toegeven van fouten van anderen ( :P ) maar ik ken de voorgeschiedenis en kan dus in alle stelligheid zeggen dat Wiethoofd de zaak hier wel héél eenzijdig loopt te vertellen. Daar verdedig ik ons als forumteam tegen, ja. :)
Jejking schreef op dinsdag 06 juli 2010 @ 09:44:
[...]

Als Tweakers.net mij hier echt serieus had genomen, dan was ik per e-mail / DM gecontacteerd en/of uitgenodigd. Dat men die moeite niet neemt en zo'n post neerzet, laat perfect zien dat het de heren moderatoren niets kan schelen. Had juist van jullie wel een professionele attitude verwacht, zo jammer.

Je hebt überhaupt nog de mazzel dat ik dit lees.
Jij hebt mazzel dat je het leest. Als Tweakers bij elke random klacht van elke random gebruiker een uitnodiging moet gaan sturen per DM dan hebben we alleen al daaraan wel een dagtaak. Je hebt de uitnodiging gehad om langs te komen in een draadje waarin je blijkbaar interesse had; het is verder aan jou om er iets mee te doen. Wijs mij überhaupt maar eens een andere site aan waar je je beklag onder het genot van een kop koffie kan komen doen. Dat je zelfs dáár nog bezwaar tegen hebt vind ik wel heel sneu....
Wiethoofd schreef op dinsdag 06 juli 2010 @ 15:44:
[...]

Je moet klaarblijkelijk af en toe flink relschoppen om (zelfs zonder je zin te krijgen) iets voor elkaar of gewijzigd te krijgen. Na de eerste porno-DM's is er eindelijk duidelijkheid geschept over het beleid daaromtrent, de tweede en derde keer zorgden er voor dat er eens fatsoenlijk naar het bemiddelingsteam gekeken gaat worden.
Don't flatter yourself. Die eerste keer had er niets gewijzigd hoeven worden als iedereen zich gewoon netjes gedragen had; in dat geval hadden jullie nog gezellig je (pornovrije!) mini-HK gehad en had er niemand over geklaagd. Jullie hebben die verandering niet teweeggebracht (=positief) maar veroorzaakt (=negatief).

Daarnaast stond het aanpakken van de bemiddelingsduur al voor jouw klacht op stapel, inclusief een organisatorische wijziging die daarbij komt kijken. Staat helemaal los van jouw DM-verhaal; het enige dat dat beïnvloed heeft is jouw status bij de crew en je eigen DM-rechten.
Bugmeldingen en featurerequests idem, gewoon indienen en als een devver jou om de porno-DM's niet uit kan staan en je vervolgens daar op het forum om afrekent of uitzondert is dan vervelend en kan net de druppel zijn die de emmer doet overlopen.
De devvers "kunnen je niet uitstaan" omdat je het zo fijn vindt om in andermans bugreports dingen te roepen die niet kloppen. Die porno-DM's zal ze worst wezen. ;)
Ik had het zaterdag gewoon gehad, het was de zoveelste keer dat ik hypocriet behandeld werd (ik zal het daar ooit wel eens naar gemaakt hebben, maar mij het een verwijten en het vervolgens zelf wel doen kan ik niet tegen).
Hypocriet? Wat, die derde porno-ban? Zeef heeft hierboven toch al heel duidelijk uitgelegd waarom jij juist schijnheilig bezig was? ;)
Verder is ook het redactieteam deels schuldig, stuur je een leuk featurerequest in, krijg je een zeer positieve reactie terug, ligt het vervolgens al 3 maanden op de plank.
Ja, want alle feature requests moeten DIRECT opgepakt en geïmplementeerd worden. Dat er een devplanning met beperkte speelruimte is, is niet relevant. Die features schrijven zichzelf toch, daar heb je geen mensen voor nodig! En anders doen we het toch lekker voor de lol in onze vrije tijd!
Notes opvragen via een adres wat zeef in een topic noemde (juridisch@) en daar vervolgens ook niets van horen, zelfs na er achteraan te mailen is natuurlijk ook niet vrolijkmakend.
Dan stuur je toch een mailtje naar zeef@ of info@? Er kan altijd iets mislopen. Als (klaarblijkelijk) een mailadres niet werkt, dan zoek je toch andere manieren om met de crew in contact te komen? ;)

Door Tweakers user 318025, dinsdag 6 juli 2010 19:40

Ik heb best wel respect voor je dat je kiest deze gemeenschap te verlaten, ik heb onlangs ook een gemeenschap verlaten, jawel ook omdat het beheer gewoon niet eerlijk was en op dat moment wil je gewoon niet lid zijn, dus toen heb ik mailtje gestuurd dat ik geen lid meer wenste te zijn van die gemeenschap.

Ik herken wel dat gedeelde van V&A ik heb het zelf ook gehad, je wilt wat verkopen en vervolgens komt weer iemand flamen en op die manier verkleind die persoon je verkoop kans, wel wat doe je dan? Well eigenlijk beste opnieuw plaatsen maar dat mag maar bepaald aantal keer.

Hier heerst uiteraard een streng beleid, en wat mij betreft te streng, je topic is gesloten voor je weet dus dan kan ik me voorstellen dat mensen van zoiets hebben nou zeg hier heerst wel een erg strik beleid, ik heb er geen problemen mee hoor maar kan me voorstellen dat jij dat wel hebt, maar zo gaat eenmaal op zulke sites, eer ze groot worden dan wordt ook strengere.

Door Tweakers user crisp, woensdag 7 juli 2010 00:08

Wiethoofd schreef op dinsdag 06 juli 2010 @ 15:44:
[...]
Bugmeldingen en featurerequests idem, gewoon indienen en als een devver jou om de porno-DM's niet uit kan staan en je vervolgens daar op het forum om afrekent of uitzondert is dan vervelend en kan net de druppel zijn die de emmer doet overlopen.
Ik weet wel zeker dat het hele DM-debacle voor ons devvers geen enkele rol speelt bij het afhandelen van bugs en featurerequests. Wat wel een rol speelt is dat we met een beperkt team (zo ongeveer 4 FTE) de hele site code-technisch moeten onderhouden en tijd voor ons dus echt enorm beperkt is. Hierdoor komen we simpelweg aan een hoop dingen niet toe en proberen we zo vroeg mogelijk de meest triviale zaken ook kort te sluiten. Het is prima dat je dingen meldt, maar je moet wat dat betreft je verwachtingen misschien wel een beetje bijstellen naar de realiteit. Een inschattingsfout van een mededevver kan daarbij voorkomen (en zijn reply was imho nog niet eens zo onvriendelijk, er zat zelfs een :) bij...)
Verder is ook het redactieteam deels schuldig, stuur je een leuk featurerequest in, krijg je een zeer positieve reactie terug, ligt het vervolgens al 3 maanden op de plank.
Care to enlighten me? Ik weet namelijk niet waar dit precies over gaat...

Dat dingen op de plank blijven liggen is op zich niet vreemd natuurlijk; er liggen nog genoeg dingen op de plank waar ik zelfs in de vrije tijd die ik besteed aan Tweakers.net niet aan toe kom...

Door Tweakers user StarlightVideos, woensdag 7 juli 2010 08:07

Zoals ik al eerder zei: Wiethoofd je bent een gigantisch door jezelf over het paard getild figuur!

Echt werkelijk als ik in jouw schoenen stond had ik angst om te gaan slapen. Puur om het feit dat ik mijzelf niet zou weten te overtreffen in het mijzelf verheerlijken de volgende dag.

Weet je wat jij moet doen? Gewoon deze site vergeten en begin er zelf eentje!

Als ik je een tip mag geven neem een .de domein want de grote bek en arrogantie heb je ernaar!

Kijk jij mag misschien de fiducie hebben dat je een Fries bent die de kop er tegen zet.... Helaas voor jouw komt de grondlegger van deze site uit het oosten..... En je weet; de wijzen kwamen niet uit Frieslân maar uit het oosten.....

Kijk je blogjes zijn leuk.
Iedereen vindt het leuk om te bloggen.
Maar die verhaaltjes over je vader komen nu een klein beetje sneu over, kon je dat niet in de plaatselijke schoolkrant kwijt?
Ik bedoel leuk dat jij je gram probeert te halen na je DM ban en dan wat gaat vertellen over je paps die in ene keer dood om viel, maar kan je dat niet kwijt op ogrish.com of een blog op de telegraaf ofzo?
Persoonlijk zit ik niet op jouw privé leven te wachten.
En nog minder op het gezeik in jouw familie!
Wat schijt het mij of je broertje Axe gebruikt? Zou jij misschien ook eens moeten proberen misschien hield je er een vriendin aan over en hadden wij minder last van jouw hersenspinselen en gezeik!

Trouwens zoals je in een blog uitlegt dat jij Guido heet en je vrienden je na een blow wiethoofd noemen omdat het erop lijkt, dat lijkt mij meer dan tekenend voor de kring waarin jij je begeeft!

Kijk zelfs zonder drugs en drank kom ik ook nog wel zonder enige logica van Boom tot Ohm en Halfgeleider! (hier mag je even over nadenken).

Fuck een eind op gek.

Door Tweakers user himlims_, woensdag 7 juli 2010 09:48

Registratiedatum: Zaterdag 8 mei 2010 - ga buiten spelen ofzo

[Reactie gewijzigd op woensdag 7 juli 2010 09:57]


Door Tweakers user Kaasplank, woensdag 7 juli 2010 10:28

is dit de 'ik sta even niet in de schijnwerpers dus ik verzin zelf wel weer even wat' blogpost?

kleine tip:
Als je typt dat je afscheid neemt, hoepel dan ook echt op en krabbel niet terug dat je gaat lopen lurken.

*eens is met starlightvideos*

[Reactie gewijzigd op woensdag 7 juli 2010 10:29]


Door Tweakers user Wiethoofd, woensdag 7 juli 2010 11:26

crisp schreef op woensdag 07 juli 2010 @ 00:08:
Ik weet wel zeker dat het hele DM-debacle voor ons devvers geen enkele rol speelt bij het afhandelen van bugs en featurerequests. Wat wel een rol speelt is dat we met een beperkt team (zo ongeveer 4 FTE) de hele site code-technisch moeten onderhouden en tijd voor ons dus echt enorm beperkt is.
Ik twijfel daar nog steeds aan omdat er iemand de DB in moest duiken en al de posts van mij in de 'Hlpdsk is te snel' thread handmatig moest trashen of door een [mbr] vervangen.
Care to enlighten me? Ik weet namelijk niet waar dit precies over gaat...
De aandacht van tweakblogs vergroten, een tweewekelijkse redactieblog of item dat de tweakblogs behandeld, samenvat, juweeltjes er uit pikt etc. Zou dus niets voor gedevved hoeven te worden.

@ StralightVideos, 't verbaast me dat je überhaupt enige karma bij elkaar hebt gesprokkeld, FYI, je hebt het compleet bij het verkeerde eind, maar als jij die waan gedachtes wilt blijven geloven, be my guest

Door Tweakers user NMe, woensdag 7 juli 2010 12:48

Wiethoofd schreef op woensdag 07 juli 2010 @ 11:26:
[...]

Ik twijfel daar nog steeds aan omdat er iemand de DB in moest duiken en al de posts van mij in de 'Hlpdsk is te snel' thread handmatig moest trashen of door een [mbr] vervangen.
DELETE FROM `tabel` WHERE PostedById = 226934 AND ThreadId = <IdVanDMDraadje>

Oei, dat zal een minuutje gekost hebben. ;) Ik kan me niet voorstellen dat iemand van de devvers dáár de pik van op je gekregen heeft. ;)
De aandacht van tweakblogs vergroten, een tweewekelijkse redactieblog of item dat de tweakblogs behandeld, samenvat, juweeltjes er uit pikt etc. Zou dus niets voor gedevved hoeven te worden.
Maar kost het daarom minder tijd? Heb jij niet liever inhoudelijke berichten dan wat preken voor de eigen parochie?
@ StralightVideos, 't verbaast me dat je überhaupt enige karma bij elkaar hebt gesprokkeld, FYI, je hebt het compleet bij het verkeerde eind, maar als jij die waan gedachtes wilt blijven geloven, be my guest
Wat heeft karma (of registratiedatum for that matter, himlims_) te maken met het feit dat hij een mening heeft? Hij brengt het wat bot maar ik vind zelf ook dat je nogal naast je schoenen loopt en jezelf graag belangrijker maakt dan je bent. Let wel, persoonlijke mening, geen crewmening. :)

Door Tweakers user himlims_, woensdag 7 juli 2010 14:27

NMe schreef op woensdag 07 juli 2010 @ 12:48:
Wat heeft karma (of registratiedatum for that matter, himlims_) te maken met het feit dat hij een mening heeft? Hij brengt het wat bot maar ik vind zelf ook dat je nogal naast je schoenen loopt en jezelf graag belangrijker maakt dan je bent. Let wel, persoonlijke mening, geen crewmening. :)
ik weet, ben ook gewoon usertje, maar maak je niet druk paar maandjes nog ben je ook van me af :+

Vind van iemand die amper 3 maanden hier rond loopt (misschien 5jr kijkt) wel botte en arrogante manier heeft van reageren ... maar goed, heb ik ook handje van, dat weet ik :+

[Reactie gewijzigd op woensdag 7 juli 2010 14:30]


Door Tweakers user naarden 4ever, donderdag 8 juli 2010 10:39

@himlims_: Helemaal mee eens, maar het zijn wel reacties waar je iets aan hebt vindt ik. hij was altijd erg to the point waar ik wel wat mee kon meestal.
vaarwel Wiethoofd! _/-\o_

Door Tweakers user Vizzie, vrijdag 9 juli 2010 07:36

Hooglander1 schreef op zondag 04 juli 2010 @ 22:37:
Heb je je profielwerkstuk al af en je middelbare school nu al afgerond?

Volgens mij kan je gewoon geen hoofd- van bijzaken onderscheiden en ben je echt té overtuigd van jezelf en zoek je die bevestiging van jezelf hier.

Nou ook weer, heel dramatisch afscheid nemen, terwijl er feitelijk verdomde weinig veranderd.

Dat noem ik nou een aandachtshoer.

:w Jammer dat je niet helemaal weggaat.
Had het zelf niet beter kunnen zeggen :D

Door Tweakers user Outerspace, vrijdag 16 juli 2010 12:48

Gelukkig, ciao :)
Je komt mij teveel over als een over het paard getilt persoon, die vaak zichzelf aanhaalt als 'de grote man' (fictief). Toch een vervelend karaktertrekje, misschien kan je een betere zelfreflectie op jezelf toepassen.

Hopelijk verander je dan een beetje en is je aanzien binnen Tweakers.net wat verbeterd.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 16 juli 2010 12:49]


Reageren is niet meer mogelijk