F5 je DM-rechten weg

Door Wiethoofd op vrijdag 6 november 2009 08:30 - Reacties (40)
Categorie: Persoonlijk, Views: 9.057

Het was een zonnige donderdagavond en ineens stond er bovenaan m'n scherm dat ik vijfhonderd zoveel nieuwe berichten had via m'n Direct Message....

Begroeten
Hay Guys What's Going On In This ThreadNatuurlijk is het wel zo netjes om in een post waar je als nieuwkomer zit iedereen even keurig te groeten. Natuurlijk lees je de voorgaande berichten even om te kijken of er een reden was om jou op te nemen of waarom en wanneer de thread gestart is.

Het bleek dat de thread uit eind vorig jaar kwam en gestart was omdat schijnbaar de volledige HK in lockdown ging, waar ik verder het zijne niet van weet, en na het opheffen van een ban bij een niet nader te noemen user werd de thread na 9 maanden stil gelegen te hebben nieuw leven in geschopt.

Natuurlijk staat er veel slowchat, rommel, een verdwaalde tiet, een random fotootje en meer slowchat, vragen waarom users zijn toegevoegd en hoe ze er weer vanaf komen.

Participation is the key to success!
TITS or GTFONatuurlijk kan je de thread keurig op '/Ignore' zetten en je er verder niets van aantrekken, maar dat is natuurlijk nooit zo leuk als tot op een bepaald niveau stennis schoppen door zelf de nodige tiet, memes, jailbait, redheads of motivationals te posten, en het liefst in een combinatie van. Ook kansloze discussies door elkaar voeren is natuurlijk altijd leuk. 8)

Op een gegeven moment worden er steeds meer users toegevoegd, gaan de discussies van slowchat naar 'ik-moet-constant-F5'en-om-bij-te-blijven'-chat.

It was fun while it lasted!
Push Message - DM-banVan het een komt het ander, ben je vijfduizend posts verder en op een gegeven moment wordt er van de gedoogsituatie misbruik gemaakt, ga jij daar op door en krijg je niet veel later een Push Message dat je over de schreef bent gegaan en je DM-rechten zijn ontnomen. Zeker niet iets wat je elke dag meemaakt!

Nu ga ik hier niet mijn DM-ban recht proberen te praten, die was eigenlijk gewoon terecht, maar de manier waarop ik hem verdiend scheen te hebben is nogal krom gegaan.

"We zien het een en ander wat door de vingers..."
Zo werd er een dag eerder al een foto gepost die in strijd zou zijn met het beleid waarop niet werd ingegrepen door een van de vele moderators die aan de DM-sessie toe was gevoegd en meepostten.

In This Thread: We try to get BANNEDNatuurlijk wil dat niet zeggen dat je dan automatisch door kunt gaan en een stapje er overheen, maar op het moment dat er bij de tweede, derde en ook vierde afbeelding geen weerwoord komt en er laconiek op gereageerd wordt vanuit de mede-DM'ers gaan we natuurlijk gewoon door.

Dat je daarna ineens niet meer de DM-thread kunt bekijken en er 5 minuten later bij de tigste refresh van je MyReact een Push Message op je scherm valt, verklaart dan een hoop.

De volgende dag (red. donderdag) was blijkbaar de boel intern behandeld, er in de genoemde DM-sessie gesneden en moest er weer eens op gewezen worden dat ook het Algemeen Beleid in de DM's geldt. Natuurlijk heeft Tweakers daar groot gelijk in, maar zoals uit bovenstaande te lezen is, is er in dit geval dusdanig slecht ingegrepen dat ik de afloop van de thread niet heel erg netjes vindt en er ook wat van heb gezegd.

If only a wallpaper could have saved me!
Speciaal door himlims_ is er wallpaper gemaakt naar aanleiding van dit hele gedoe, welke in de nodige verschillende resoluties te downloaden is.

Geen DM is sociale zelfmoord
netbook4:3 / 5:416:916:10
1024*6001024*768
1280*1024
1920*1080
2048*1152
1440*900
1680*1050
1920*1200

Volgende: Geniale muziekclips 11-'09 Geniale muziekclips
Volgende: De Lightbox-feature op Tweakers 10-'09 De Lightbox-feature op Tweakers

Reacties


Door Tweakers user CodeCaster, vrijdag 6 november 2009 08:32

Je mag PM's niet publiceren :P

Door Tweakers user himlims_, vrijdag 6 november 2009 08:33

was me het feestje wel deze week in LA, /31, op de achtergrond via DM
beetje jammer zoals het gelopen is. (fanatiek aan resize geweest :X)

@CodeCaster; het is een Direct message en geen Private-message, omdat een PM (prive is) en de DM dat niet zijn [..] vraag me niet na de logica. Dit werd gemeld in LA

[Reactie gewijzigd op vrijdag 6 november 2009 08:35]


Door Tweakers user Matis, vrijdag 6 november 2009 08:36

Het is een pushmessage ;)

Door Tweakers user Stukfruit, vrijdag 6 november 2009 08:37

Geweldige wallpaper _/-\o_

Door Tweakers user Erkens, vrijdag 6 november 2009 08:38

@himlims_: PM is PushMessage, een bericht afkomstig van een T.net crew ;)

Door Tweakers user Marzman, vrijdag 6 november 2009 08:41

edit: tables werken niet hier.

Goed verhaal en mooie background :)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 6 november 2009 08:41]


Door Tweakers user Hooglander1, vrijdag 6 november 2009 08:43

slecht ingegrepen?

ROFL Degene die het echt boeiden hadden de thread op ignore staan, je kon op je DM ban wachten hoor.

* Hooglander1 vind het eigenlijk nog steeds wel grappig :D

De thread is wel een stuk rustiger zo :+

Door Tweakers user himlims_, vrijdag 6 november 2009 09:06

@hooglander1; misschien heb ik het verkeerd ervaren, maar de manier van handelen vond ik onterecht. Natuurlijk wist iedereen dat het niet klopte (of policy proof was) ... maar als een mod aangeeft dat er een oogje wordt dicht geknepen (gedoogd) kan en gaat men vrolijk verder. Tot er iemand cum-shots post ... maar er wordt vervolgens restricties bij users opgelegd die zich daar niet schuldig aan hebben gemaakt. Wel aan het 'discutabel naakt' maar dat werd gedoogd.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 6 november 2009 09:08]


Door Tweakers user Hooglander1, vrijdag 6 november 2009 09:21

Ik weet niet precies welke verwijdert zijn en welke niet, maar over de grens is over de grens. En als er besloten wordt tot aanpakken dan is het niet meer dan logisch dat je de grens pakt die vaststond van tevoren.

Dat er niet eerder is ingegrepen is vervelend voor jouw beeldvorming, maar ik had niet anders verwacht dan wat er nu is gebeurt.

Wijzen dat het eerder wel mocht en dat het oneerlijk is, is een beetje kansloos. Iedereen wist dat hij/zij fout zat en dat het op en over het randje ging. Dat wijzen doe je maar op de basisschool hoor. Take it like a man!

Door Tweakers user Greyh0und, vrijdag 6 november 2009 09:33

Pfffff. voor tits, memes en wallpapers posten spammen hebben we toch 4chan voor? :)

Door Tweakers user GrooV, vrijdag 6 november 2009 09:52

Wat een gezeur weer, take it like a man

Door Tweakers user Jism, vrijdag 6 november 2009 09:55

Oh my god Wiethoofd :D

_O-

Door Tweakers user zeef, vrijdag 6 november 2009 10:27

Quit whining and act like a man. Jullie overtraden de regels, niet de crew. Nu je gepakt bent is het opeens 'de schuld van de crew'? Omdat zij niet gewaarschuwd heeft tegen het willens en wetens overtreden van de regels? Kom op zeg! If you can't do the time, don't do the crime.

Door Tweakers user Wiethoofd, vrijdag 6 november 2009 10:31

Ik zeg nergens dat de DM-ban niet terecht is, ik zeg alleen dat met de sturing die ook in de HK en de rest van het forum is de thread niet zo was geëscaleerd.

In de door mij aangehaalde discussie blijkt dat veel users en zelfs mods daar mij gelijk in geven. Ik ben fout geweest, heb straf gekregen en zal deze ook gewoon uitzitten, maar dan blijft het feit dat als er ingegrepen was (een PM/DM/modbreak dat het zo wel genoeg is geweest was voldoende geweest).

Door Tweakers user Coltrui, vrijdag 6 november 2009 10:45

Pssst, je hebt DM.

Door Tweakers user YopY, vrijdag 6 november 2009 11:03

De volgende dag (red. donderdag)
Heb je een eigen redactie voor je blogposts? :D

overigens, had je bij die afbeeldingen (of wat dan ook) die tegen de policy waren wel netjes een report gedaan?

Heb ik ook op mijn sites, dan grijp je een keer in bij iets, komt er iemand vingertje wijzen 'ja, maar die-en-die deed het ook!'. Dan kom ik uit de hoek, 'Handig dat je dat nu ineens opvalt en je eraan stoort, volgende keer even een report doen kthx'. Facepalm smilie erbij, klaar.

Niet zeuren als je op de bandwagon springt en hij stort onder je in.

Door Tweakers user JoWannes, vrijdag 6 november 2009 11:04

Pssst, je hebt DM.
LoL _/-\o_

Ja, een waarschuwing, al dan niet... De vraag is maar of je zelf niet kon bedenken dat er wat ging gebeuren... Oke, het is vrij direct gegaan, maar zeg zelf, zo onverwacht toch ook weer niet... ;)

Leuke wall, dat wel. :)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 6 november 2009 11:05]


Door Tweakers user Megaflix, vrijdag 6 november 2009 11:12

dat als er ingegrepen was
Moeten mods dan nu ook voortaan alle DM's preventief gaan lezen om te kijken of daar ook nog policy's gebroken worden of alleen bij die ene? Of lees ik het verkeerd en bedoel je hiermee alleen die ene thread omdat er ook mods aan toegevoegd waren?

Door Tweakers user Hakker, vrijdag 6 november 2009 11:14

Kansloze whine imo. Je ben over de schreef gegaan maar je whined wel dat je je rechten kwijt ben.

Je gaat hier een beetje 4chan doen in een DM en dan moet je niet denken dat je ermee weg kan komen. Dat 4 lui dat wel hebben gedaan is hun mazzel of mogelijk hebben ze die later ook nog gehad. WHO CARES iemand zal de eerste zijn en jij bent het geworden. Vervolgens ga je je opwinden op Beleid forum en aangezien je het daar ook niet kan winnen probeer je het maar via een blog post te doen.

Wees blij dat het slechts een DM ban is. Ze kunnen het tenslotte nog wel ietsje verder optrekken.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 6 november 2009 11:14]


Door Tweakers user Wiethoofd, vrijdag 6 november 2009 11:23

quote: Megaflix
Of lees ik het verkeerd en bedoel je hiermee alleen die ene thread omdat er ook mods aan toegevoegd waren?
Juist deze ene thread, er waren ook mods die meeposten en meelazen, in plaats van in de thread nogmaals aan te geven dat er even rustiger aan gedaan kan worden of even een persoonlijke Push of Direct Message dat je rustig aan moet doen was netter geweest dan meteen met DM-bans gaan strooien, een MED te plaatsen en de boel zo veel mogelijk in de doofpot te stoppen.

@ Hakker, nogmaals, m'n ban is terecht, de manier waarop vind ik niet; normaliter krijg je een waarschuwing vooraf of wordt je even op je vingers getikt.

Door Tweakers user Erkens, vrijdag 6 november 2009 11:35

@Wiethoofd: Wat je precies gepost hebt weet ik niet, want die betreffende DM zat al sinds ik toegevoegd was op de ignore en in de trash. Maar als je daadwerkelijk porno had gepost dan is een waarschuwing niet eens nodig want als je zoiets post dan doe je dat bewust ;) en mag je idd blij zijn dat het geen normale ban is, maar slechts een ban op een "extra".

Door Tweakers user Hooglander1, vrijdag 6 november 2009 12:31

Wiethoofd: Iemand met jouw ervaring op het forum had dit al van verre aan kunnen zien komen. Bijsturen doe je als mensen het zelf niet weten. Jij wist het dondersgoed!

Door Tweakers user Arfman, vrijdag 6 november 2009 13:17

Waar de fuck gaat dit over? Echt ...

Door Tweakers user Floor-is, vrijdag 6 november 2009 13:48

Kweenie hoor, maar wil je nou beweren dat je én wist dat dit tever ging én je er aan meedeet én niet vind dat jij zo hard moet worden aangepakt? Zoals zeef aangaf: quit whining and act like a man, of het zo karakterestieke... If you can't stand the heat, get out of the kitchen!

Beetje proberen een wit voetje te halen, tss :N

[Reactie gewijzigd op vrijdag 6 november 2009 13:49]


Door Tweakers user boe2, vrijdag 6 november 2009 13:49

overal medelijden gaan zoeken van medegebruikers, best zielig :/ .
Je mag verdomd blij zijn dat het slechts een DM ban is en geen forumban. Ik heb destijds voor minder een HK ban gekregen.

Door Tweakers user zeef, vrijdag 6 november 2009 14:17

Ik zeg nergens dat de DM-ban niet terecht is, ik zeg alleen dat met de sturing die ook in de HK en de rest van het forum is de thread niet zo was geëscaleerd.

In de door mij aangehaalde discussie blijkt dat veel users en zelfs mods daar mij gelijk in geven. Ik ben fout geweest, heb straf gekregen en zal deze ook gewoon uitzitten, maar dan blijft het feit dat als er ingegrepen was (een PM/DM/modbreak dat het zo wel genoeg is geweest was voldoende geweest).
Hou toch op met het zoeken naar uitvluchten. Cumshots, hardcore porno, vrouwelijke bierhouders dat soort werk, dat willen we niet. Punt uit. Het feit dat jullie mods toevoegen wil nog niet zeggen dat dan maar opeens alles is toegestaan!

Het meest bespottelijke vind ik nog wel dat je het ons blijkbaar kwalijk neemt dat je niet -toen de ovetredingen nog 'minder erg' waren gewaarschuwd bent. Nou sorry hoor, als ik 130 rij waar ik 80 mag dan krijg ik ook geen waarschuwing meer maar een dikke prent!

[Reactie gewijzigd op vrijdag 6 november 2009 14:32]


Door Tweakers user KingOfDos, vrijdag 6 november 2009 14:37

Waar de fuck gaat dit over? Echt ...
Over een stel 15 jarige pubers welke tieten zagen op hun scherm, en van gekkigheid niet meer wisten hoe daar mee om te moeten gaan. Ofzo iets. ;)
</the reason NOT to visit this strange website>

Nee, als je wil schoppen naar Tweakers.net, doe dat dan goed. Of houd je mond.

Hier, veel leukere stelling:
- User1 post URL1 via newssubmit op 1 maart.
- Crew1 vind URL1 niet zinnig en/of er is al genoeg nieuws op tnet voor deze dag.
- User2 post URL2 via newssubmit op 10 maart.
- Crew2 vind URL2 zinnig, want tnet mist veel nieuws op een komkommerdag.
- Ze posten URL2 met "dank aan User2".
Flikker op, ik was meer dan een week eerder met URL1, wat nog duidelijker/beter uigelegd was dan URL2 met het geripte nieuws! |:(

En dan zeg je iets in een reactie dat het 'een oud nieuwsbericht' is, en dan krijg je bepaalde lusers hier op tnet over je heen, welke vinden dat je hetmaar eerder had moeten newssubmitten.

Als je tnet dan een 'kromme website' wil noemen, doe dat niet nadat je zelf gebanned wordt, maar nadat je een serieus probleem al meerdere malen bij veel crew RL hebt aangegeven, waarop niemand reageerd.

:>

[Reactie gewijzigd op vrijdag 6 november 2009 14:38]


Door Tweakers user Tanuki, vrijdag 6 november 2009 15:59

:')

Internet r serious business!


Door Tweakers user MueR, vrijdag 6 november 2009 23:25

Iemand trouwens opgevallen wat een pens Wiethoofd heeft? Zn buik is bijna groter dan zn hoofd in dat zelfportret.

Door Tweakers user Stukfruit, zaterdag 7 november 2009 00:17

Dat 4 lui dat wel hebben gedaan is hun mazzel of mogelijk hebben ze die later ook nog gehad.
Dat klopt inderdaad, anderen hebben hun ban later gekregen.

Ik moet overigens zeggen dat ik het best knap vind dat ze blijkbaar die hele thread hebben doorgespit. Dat moet echt flink wat werk zijn geweest!

Verder zal ik niet gaan klagen over bans. We hebben iets gedaan dat niet mocht en we zijn daar voor gestrafd. Simpel. Ik zou het ook doen als ik moderator was geweest, dus dan moet er niet met twee maten worden gemeten.

* Stukfruit gaat de komende maanden gezellig met Wiethoofd en de anderen op de blaren zitten

Door Tweakers user Jism, zaterdag 7 november 2009 03:07

:w Stukfruit :D

Nee er is onderzoek gedaan in alle threads waar mods aanwezig zijn geweest. Iedereen die ook maar iets met pr0n gepost heeft in een DM heeft minimaal 3 maanden te pakken, waaronder ook ik. Weinig aan te doen, ik vind 'm terecht. Had gewoon geen chan4chan pics moeten posten, hoewel sommige werkelijk een WTF gehalte hadden. Gewoon niet tof dat allerlei mods waren toegevoegd, en er zelfs users gingen klagen die zelf de thread hadden gestart met halve pr0npics.

Afijn. Iemand die mij een DM wilt sturen, over 3 maandjes minimaal weer :P :w

Door Tweakers user Jism, zaterdag 7 november 2009 10:30

DM rechten zijn blijkbaar nog niet fool-proof.

Als je op slinkse wijze via pushmessages wat heen en weer bladert, krijg je toch het DM-message venster voor je neus. Alleen helaas alleen te versturen naar de mod wie de pushmessage gestart heeft, zonder mogelijkheid om een nieuwe user toe te voegen. :P

Door Tweakers user MicGlou, zaterdag 7 november 2009 12:07

Ik vind dit echt een beetje gepiep... je geeft zelf al aan dat de ban in principe terecht is. Een inbreker kan ook niet tegen de rechter zeggen dat ie niet van te voren is gewaarschuwd door de politie, dat is geen verweer. Ik weet dat het zuur kan voelen, alsof jij nu het kind van de rekening bent... maar eerlijk gezegd was je dat toch ook?

Doet mij enigzins erg denken aan wegmisbruikers gisteravond.... die man in die S-klasse voelde zich ook zo erg onjuist bejegend, hij is Turks en rijd een dikke S-klasse.. maar dat hij als een aso reed en volledig terecht werd aangepakt was niet boeiend... nee meneer werd gediscrimineerd want andere mensen blablabla, dat was de hoofdreden. Wie zijn vingers brand moet op de blaren zitten... zo simpel is het.

Door Tweakers user Stukfruit, zaterdag 7 november 2009 13:09

Welkom bij de club Jism :P :D
Zitten we toch weer in een clubje met een select gezelschap he :+
Ik vind dit echt een beetje gepiep... je geeft zelf al aan dat de ban in principe terecht is. Een inbreker kan ook niet tegen de rechter zeggen dat ie niet van te voren is gewaarschuwd door de politie, dat is geen verweer. Ik weet dat het zuur kan voelen, alsof jij nu het kind van de rekening bent... maar eerlijk gezegd was je dat toch ook?
Die vergelijking loopt mank. De inbreker breekt de regels om aan spullen van waarde te komen. Ik denk niet dat men in het topic de bedoeling had om enige schade aan te richten. Het was gewoon een vorm van vermaak dat verborgen zat achter een scherm waar niemand achter kon kijken tenzij uitgenodigd. Niets meer, niets minder.

Die schade had wel kunnen ontstaan wanneer dit zo open en bloot (no pun intended) in een van de normale fora had plaatsgevonden, maar dat is niet gebeurd en zal ook niet gebeuren.

Door Tweakers user Jejking, zaterdag 7 november 2009 14:49

Hee Jism, je hebt een DM.

Door Tweakers user Jism, zondag 8 november 2009 18:16

Zitten we toch weer in een clubje met een select gezelschap he :+
O+
Hee Jism, je hebt een DM.
Ja, heel leuk. Over 3 maanden krijg je een respons. :P

Door Tweakers user i-chat, woensdag 11 november 2009 13:36

allemaal leuk en aardig maar toch snap ik wiethoofd wel,

dit doet me een beetje denken aan een grote demonstratie op een plein, - je loopt daar wat rond om te protstereren en en er worden misschien wat vloeken uitgewisseld - maar niet echt iets om je druk over te maken. - zelfs de politie praat wat gezellig met hun omstanders. en plost trekken ze knuppels en slaan iedereen het ziekenhuis in omdat er 1tje echt te ver gaat...

dan voel je je natuurlijk flink genaaid, - ik merk dan dat er toch wel een hoop mods zijn die 'net iets te vol van zichzelf zijn' - die mogelijk zelfs hun gezag bij een grote site als tweakers belangrijker vinden dan de reden waarom er mods bestaan...

misschien moesten we het maar eens vegleiken gewoon voor onszelf met de gebeurtenissen iets meer dan een halve eeuw geleden. - niet omdat ik hier mensen voor racist wil uitmaken maar meer om aan te toenen hoe makkelijk bepaalde macht die je krijgt je naar het hoofd kan stijgen.. dat gebeurd echt niet alleen bij zwakkelingen en meelopers....

ik hoop dat alle mods die dit lezen zich weer eens achter de oren zullen krabben en zich af vragen wanneer je nu wel en wanneer je nu niet met 'geweld' moet reageren...

ik kan me zo voorstellen dat een goedgeplaaste opmerkingen (zo een waar het schaamrood van om je kaken slaat) zelfs nog effectiever had geweest dan zo iets kinderachtigs als een 3maanden ban...

je vervolgens verschuilen achter 'wees blij dat we niet bij je thuis zijn geweest om je af te tuigen' (of in meer letterlijke zin: dat we je geen algehele ban hebben gegeven) is mijns inziens gewoon heel erg zwak. en toont juist aan dat de bovenstaande alinea zo terecht is ...

ik zou zelfs durven stellen dat e misschien wat mods met pensioen moesten... om plaats te maken voor wat extra tact in het team...

Door Tweakers user _AvA_, donderdag 12 november 2009 13:31

Niet zo janken man. Hoe oud ben je nou.

Door Tweakers user mrc4nl, woensdag 17 oktober 2012 15:43

A31? en ik maar denken dat ik met ABO en HK heel GOT al gezien had.
en datn had je toch ook nog categorie6 aka afvoerputje?
EDIT ow lol en ik maar denken dat dit topic uit 2012 komt :')
mon excuses

[Reactie gewijzigd op woensdag 17 oktober 2012 19:07]


Reageren is niet meer mogelijk